22 Haziran 2012 Cuma

Cristiano Ronaldo / Euro2012 Günlüğü #12

Ronaldo hırslı, Ronaldo istiyor, Ronaldo savaşıyor, Ronaldo ayağa kalktı derken tüm Portekiz hareketlendi aslında. Hazırlık maçları ertesinde pek şans vermediğimiz o Portekiz bir anda ayağa kalktı ve Cristiano Ronaldo'dan öte teknik direktör Paulo Bento'nun eseri aslında bu.

Çek Cumhuriyeti'nin gol atmaya, atak yapmaya pek niyetinin olmadığı bir maç izledik. Güçlü bir savunma anlayışları olsaydı bu duruma başarılı bir taktik diyebilirdik ama zaten stoperlerden büyük sıkıntılar yaşayan, yedikleri gollerde bireysel hataların fazlasıyla olduğu bir takım. Bunun yanında da Rosicky gibi bir silahın yok, hücumda ise bal yapmayan arı misalisin, top dahi tutmayı düşünmüyorsun ve karşındaki rakip Portekiz.

Bu turnuvanın en iyi hücum takımlarından biri Portekiz. Ronaldo ve Nani büyük kozlar. Hele ki Ronaldo'nun her maç artan performansı sonrasında Portekiz daha inanılmaz bir hal aldı ve en verimsiz bölgeleri dediğimiz forvet konusunda bile Almeida sonradan oyuna giriyor ve katkı verebiliyor. Hücum verimli olduğunda forveti, forvet verimli olduğunda hücumu taşıyor. Postiga'nın sakatlığı sonrasında Almeida'nın oyuna girmesi Portekiz'e yaradı. Almeida müthiş bir duvar görevi gördü ve arkasında oynayan hücumcular bundan fazlasıyla yararlandı.

Daha farklı bitebilirdi bu maç. 1-0 olduğunda bile skor Çek Cumhuriyeti atak yapamadı, hücum konusunda sınıfta kaldılar. Bunu söyleyince eleştiri geliyor bana ama Baros bitmiş durumda. Sık yaşadığı sakatlıklar ve geri dönüşler onun son 2-3 sezonuna damga vuran. Sürekli geri dönmeyi başardı ama bir yerde iflas ediyor vücut. Baros'dan da vazgeçemiyorsun, bu da Çek Cumhuriyeti'nin turnuvadaki en büyük handikapı oldu. Gruptan çıkmaları sürpriz dedik, lider olarak çıktılar ama Portekiz karşısında kalite farkları bariz ortaya çıktı.

Cristiano Ronaldo'nun direklerle de imtihanı var ama. İstiyor, savaşıyor, gol de atıyor, takımını sırtlıyor ama bütün bunlara rağmen şanssızlıkta üzerinde. Portekiz onu kazandı ama, grupların ilk iki maçında ruhani bir görüntü çizen, takım sisteminden kopuk o adam gitmiş ve hedef adam konusunda geri dönerek Portekiz'i taşımaya, liderlik etmeye başladı. Bu da turnuvanın anahtarı aslında, Messi mi Ronaldo mu tartışmalarını tekrar alevlendirirken Ronaldo'yu uyandırdık galiba.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir