18 Haziran 2012 Pazartesi

De Jong > Hollanda / Euro2012 Günlüğü #9

Çok eleştirdik Cristiano Ronaldo'yu, oynadığı iki maçta da beklentilerin inanılmaz aşağısında oynadı ve üzerindeki ölü toprağını atması gerekiyordu, Portekiz'in de kaderi onun elinde çünkü. Cristiano Ronaldo gibi bir futbolcu takımınızda olduğunda ona odaklı oynuyorsunuz ve maçların zorluk derecesi yükseldiğinde de onun gibi futbolcuların yaratacağı özel durumlara fazlasıyla ihtiyaç duyuyorsunuz.

Şunu da söylemek lazım. Cristiano Ronaldo, bu maçta değil de hangi maçta üzerindeki ölü toprağını üzerinden atacaktı. Rakip Hollanda, kağıt üzerinde zor bir maç ama Hollanda'nın içinde yer aldığı imkansız durumlardan dolaylı maça risk alarak başlayacağını zaten biliyorduk. Ama aldığınız risk, felsefenizin ne kadar doğru işlediğiyle ortantılı, Hollanda'nın bu turnuvadaki eksiği de bu, felsefeleri yokmuş gibi hareket ediyorlar.

De Jong'a helal olsun, Hollanda'nın savunmasını tek başına taşıdı. Hollanda savunmasına gol atamayanı dövüyorlar gibisinden bir durum var aslında bu turnuvada. Üstüne bu maçta De Jong'u da orta sahada tek bırakınca akın akın Portekiz'i izledik. Arkada açık alan bulan Portekiz Cristiano Ronaldo ve Nani ile sağlı sollu müthiş bir etki gösterdi ve fazlasıyla pozisyon buldular. Postiga yerine bir de güzel bir santraforları olsa ya da Nelson Oliveria 11'de denenmiş olsa bu hız daha da yükselecek ve skor belki de daha farklı olacaktı.

Hollanda'nın turnuvanın en büyük hayal kırıklığı olduğu net bir durum ama en büyük hayal kırıklığı olan futbolcunun Van Persie mi Robben mi yoksa Sneijder mi olduğuna karar veremiyorum. Neredeyse tüm hücumcuları çok formsuz ve Van Der Vaart'ın biraz kıpırdandığını ve Portekiz karşısında Hollanda'ya can vermeye çalıştığını gördük. Van Persie mi Huntelaar mı tartışmaları da saçma yani, hangisi oynarsa oynasın Hollanda kayıplardaydı.

Bu da ilginç bir gruptu, Almanya - Danimarka maçı 1-1 gidiyorken acaba Danimarka sürprizi yaşanır mı dendi ama o dakika Almanya işi bitirdi ve ölüm grubu diye nitelendirilen bu gruptan 9 puanla çıkmayı başardı. Almanya farklı bir noktada, onları ayırıyorum ve henüz vitesi tam olarak yükselttiklerini de düşünmüyorum. Danimarka adına üzüldüm, ölüm grubunda ölümcül sürprizi yapabilirlerdi ama Hollanda'yı yenmenin bu turnuvada sürpriz olmadığını maçlar bittiğinde daha net görüyoruz. Onlar şansını Portekiz karşısında 2-2'den sonra ayakta kalamadıklarında yitirmiş zaten ama güzel iş yaptılar, heyecan kattılar.

Hollanda gerçekten büyük hayal kırıklığı oldu. Ne yapacaklarını bilmeden, panik halinde üç maçı da oynadılar. Şu savunma hatlarını, iki maçtaki Afellay ısrarını, Van Persie mi daha iyi yoksa Huntelaar mı tartışmalarını, kayıp ikili Robben ve Sneijder'i ve Hollanda'yı tek başına ayakta tutmaya çalışan De Jong'u unutmayacağım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir