15 Haziran 2012 Cuma

Fernando Meira Nostaljisi Yapalım Biraz

İsmail Bekar'la twitterdan blogdaki hayal kırıklığı anketi üzerine muhabbet ederken aklıma geldi bu video, biraz daha nostaljinin dibine vuralım istedim. Kendisi sağolsun her zaman beni onurlandırır, geçtiğimiz günlerde katıldığı Sportivi'nin hazırladığı Blogtivi programında da benden bahsetti ve çok mutlu etti, sağolsun.

Konuya dönecek olursak, konumuz Meira aslında. Blogda hayal kırıklığı anketi yaptım, aradım, taradım, düşündüm, tekrar tekrar üstünden geçtim ama bir yerde hata oluyor mutlaka, Meira'yı listeye dahil etmeyi unutmuşum. Kimine göre hayal kırıklığı değildir bu futbolcu aslında ama benim için o da büyük bir hayal kırıklığı oldu.

Beklentim çok farklı yöndeydi çünkü, şöyle diyeyim. Onun gibi teknik bir stoperi belki bir daha takımımızda göremeyebiliriz, tekniği inanılmaz düzeyde olan bir savunma oyuncusuydu. Hatta tam Rijkaard'ın kalemiydi diyeyim ama Rijkaard'a ısrarla Rijkaard'la alakası olmayan bir düzeni vaad ettiğimizden dolayı o bu tip futbolcularla pek çalışamadı.

Meira yine de takımda kalabilirdi aslında ama Skibbe'nin gidişi Bülent Korkmaz'ın gelmesi, o ara yaşanan kaoslar derken Meira'ya Zenit'ten gelen iyi teklif sonrasında Meira adına zarar etmedik demek adına bu futbolcu en stopersiz günlerde satıldı ve belki de Hamburg maçındaki efsane tur kaybedişimizin de temeli atılmış oldu.

Ama o döneme kadar da Meira bekleneni veremedi, bu bir gerçek. Bordeaux maçındaki hatası misal, o tarz hataları sezon boyunca oldu ama güzel bir futbolcuydu, seviyordum yine de kendisini ve twitter üzerinden muhabbetini ediyorken de şu video geldi aklıma, paylaşalım ve anılar yeniden canlansın dedim...

1 yorum:

  1. Çogu orta saha ve forvetde olmayan adam eksiltme özelligi stoper olmasına ragmen üst düzeydeydi bende gerçekten severdım topu defanstan alıp verkaçlarla yarı sahayı geçip dikine gidişlerini unutmam mesela ama asıl yapması gerekenleri pozısyon ve zamanlama hatalarıyla yapamadıgı maçlarda çıkardı.ters zamanda gitti ona ragmen satılması taraftarı çokda üzmedi beklenti büyüktü bizden sonra gittigi takımlarda da pek randıman vermedi zaten.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir