16 Haziran 2012 Cumartesi

Futbol Enteresan Bir Oyun / Euro2012 Günlüğü #8

Futbol enteresan bir oyun ve biz de bu oyunu bu yüzden seviyoruz. Futbol sürprizleriyle güzel, mesele hak meselesi de değil. Hak meselesine girersek, Rusya bir üst turu fazlasıyla hak ediyordu. Turnuva başından bu yana Rusya'yı övdük. Turnuvanın en iyi takımlarından biri dedik, oynadıkları futbol göze hoş geliyordu ve istediklerini de bir şekilde alıyorlardı. Yani onların bir üst tura çıkamaması mucize olacaktı ve o gerçekleşti. Son maçta Yunanistan'a yenileceklerini tahmin edemezdik.

Samaras'dan girdik, Yunan savunmasından çıktık turnuva boyunca, çok kötü bir izlenim veriyorlardı ama bir şeyi iyi yaptılarsa o da yılmamaları, mücadele etmeleriydi ve o mücadelenin ödülünü Rusya karşısında aldılar ve gruptan çıktılar. Aynı şey Çek Cumhuriyeti için de geçerli, onları da sürekli kötüledik. Bir Galatasaraylı olarak odak noktam Baros olmuştu ama genel anlamda iyi durumda değillerdi.

İlk maçta farklı kaybettiler, Yunanistan karşısında bir anda ayağa kalktılar ama son maç Rosicky falan yok derken Polonya kazanır diyorduk ama Çek Cumhuriyeti maçı kazandı ve bir üst tura adını yazdırdı. Polonya'yı ise oynadıkları futbolla çok övdük, göze hoş gelen bir futbolları vardı ama maç içerisinde tutturamadıkları istikrar ve teknik direktörlerinin faktörsüzlüğü derken turnuvaya veda etmiş oldular. Oysa fazlasıyla iddialı ve kaliteli kadroları vardı.

Daha uzun birşeyler yazmanın alemi yok, çünkü açıklayamayacağımız ve futbol içerisinde daima olan sürprizlerden birini hatta ikisini yaşadık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir