28 Haziran 2012 Perşembe

İtalya Kazansın

Löw bu turnuva sonrasında çok eleştirilecek. Geniş ve kaliteli rotasyonun bazen böyle geri dönüşleri olmayabiliyor. Yunanistan maçında övdüğümüz hücum rotasyonunu İtalya karşısında övemiyoruz. Klose'nin yeniden kenara alınması, şu ana kadar süre dahi almamış Kroos'un 11 başlaması derken İtalya'yı şaşırtma planları Almanya'nın elinde patladı aslında.

Klose'nin oynaması Mesut Özil'i daha verimli kılıyor, aynı şekilde Reus Yunanistan karşısında çok formda bir görüntü vermişti. Podolski ve Müller ise bu turnuvanın hayal kırıklıkları ama Kroos tercihi gerçekten çok şaşırtıcı oldu. Mesut Özil misali bir serbest oyuncu daha kullandı aslında Almanya, ama bu durum Mario Gomez'i verimli kılmadı, kanatlardan gelemedi Almanya çünkü.

İkinci yarıda ise Klose ve Reus değişiklikleri onları daha verimli kıldı ama ikinci yarının ilk 15 dakikasında gelen baskıdan gol çıkmayınca da İtalya 2-0'lık avantajını müthiş kullandı. Almanya baskısı karşısında kapılan toplarla hızlı çıktılar, Pirlo'nun servisleri ve Diamanti ile Di Natale'nin savunma arkası hızlı koşularıyla çok gol kaçırdılar.

Futbol bu yani, müthiş bir maç izledik. Başından sonuna, mükemmel bir mücadele ve kalite vardı. İtalya'nın skoru erken bulması, maçı 2-0'a getirmesi ve Almanya'nın aldığı riskler değil mevzu, İtalya asla oyun felsefesinden ödün vermedi. Vatan millet savunma yapalım mantığı asla olmadı. 2-0'dan sonra temel felsefeleri gol yememek değil de, doğru oynayarak şu maçı 3-0'a getirelim üzerineydi sanki.

Balotelli ayağa kalktı bu maçta, attığı iki gol var. Onun arkasında hep durdum, çok gol kaçırdı turnuva boyunca ama rakip savunmayı bozan bir adam, oldukça yararlı. Bugün golleri de atınca oyununa bir de skorer kimliği kazandırdı ve maçın anahtarını ona verdiler aslında. Cassano ile uyumları müthiş, İtalya'nın neden çift forvet oynadığına çok güzel cevap verdi bu ikili. Hummels ve Badstuber çok zor anlar yaşadı bu ikili karşısında, özellikle de ikinci yarı Almanya'nın risk aldığı anlarda daha da dağıldılar.

İtalya'nın diğer bir doğrusu da bek tercihleri oldu aslında. Büyük ihtimalle bunu, Almanya'nın Yunanistan karşısındaki oyuncu tercihlerine göre yaptılar. Tahminler Reus ve Schürrle yine oynar yönünde gibiydi ama Kroos tercihi de onları rahatlatan bir unsur oldu. Ama aslı stoper olan Chiellini ve aslı sol bek Balzaretti Almanya'nın kanat akınlarını iyice bitirdi. Hücuma fazla çıkmadılar, işin savunma yönünü götürdüler ve İtalya savunmasını ayakta tutan temel unsur da bu oldu.

Pirlo ise şu ana kadar turnuvanın en değerli futbolcusu, bu maçta da onun kalitesi İtalya'yı hücumda verimli kılan unsurdu, özellikle de ikinci yarıda attığı her pas Almanya kalesinde bir tehlike demekti. Aynı şekilde Buffon'un da sahneye çıktığı anlar oldu ve bu tecrübe unsuru genç Almanya karşısında bu sefer galip geldi. Darısı İspanya maçına...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir