18 Haziran 2012 Pazartesi

İtalya'nın 3-5-2'si Güzel / Euro2012 Günlüğü #10

3-5-2 İtalya'nın farklı ve güzel yanıydı. Ama İspanya ve Hırvatistan karşısında alınan beraberlikler sistemi bir anda 4-4-2'e taşıdı ve İrlanda karşısındaki İtalya'yı beğenmedim. Taşlar yerinde oynadı bir anda. Maggio, Montolivo ve Balotelli gibi isimlerin yedeğe çekilmesi İtalya'yı daha kontrollü bir yapıya yönlendirdi, kazanmak için oynadılar ve kazandılar.

Zorlu bir gruptu. Hırvatistan'ı tahmin edemediler çünkü. Hırvatistan adına üzgünüm, verilmeyen bir penaltı ve dönüşünde yedikleri golle işleri bitti. Maçın genelinde de İspanya'ya karşı çok doğru bir futbol oynadılar. Biliç işini biliyor cidden, elindeki imkanlarla güzel işler yaptı, Hırvatistan'a da istikrarı bırakarak takımdan ayrılıyor.

İspanya pas futboluyla ayakta, her maçta pas rekorları geliyor bir bakıma ama bu geçmiş yıllara göre bu turnuvadaki farkları bu pas oyununu sonuca dönüştürememeleri. İtalya karşısında son 15 dakikaya kadar zorlandılar, belki İrlanda'yı rahat geçtiler ama Hırvatistan karşısında da ecel terleri döktüler aslında. Hırvatistan'tan yiyecekleri bir kaza golü onları turnuva dışında bırakırdı ve bu anlamda onlar adına sorulması gereken sorular var. İspanya yanlış taktikle ve fazlasıyla kontrollü bir sistemle oynuyor. Bu kadarının fazla olduğu anlar oluyor bu turnuvada.

İrlanda ise renki takım, sıfır çektiler grupta ama tribün şovlarıyla da yine farklılıklarını gösterdiler. Hırvatistan karşısında direnebildiler sadece, İspanya ve İtalya karşısında dağıldılar. Yaşlı bir kadro zaten ve köklü bir değişim gerekliliği izlenimi veriyorlar gibi.

2 yorum:

  1. Montolivo her maça yedek başladı ki. Sadece Hırvatistan maçında 30 dakika kadar süre aldı..

    YanıtlaSil
  2. prandelli sabit bir taktik yerine biraz mustafa denizli misali değişken taktikler kullanabilen bir antrenör. kadroyuda mümkün olduğunda buna uygun şekilde kurmuş olduğundan sanırım ilerleyen maçlarda da farklı varyasyonlar göreceğiz italya'da. zaten gerçek anlamda reyiz olabilecek bir futbolculaarı olmadığından (evet pirlo büyük topçu ama bir totti yada del piero gibi bir karakter sayılmaz) ancak taktiksel olarak bir farklılık yaratarak başarılı olabilirler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir