20 Haziran 2012 Çarşamba

Kaçan Euroleague Trenine El Sallayalım

Gelelim günün ikinci şokuna. Euroleague'de de yokuz, hayırlı uğurlu olsun. Bir önceki sezon Euroleague sahnesine ilk defa çıkmasına rağmen harikalar yaratan bu takım bir sonraki sezonda Euro Cup'ta ter dönecek. Attan inip eşeğe binmenin tanımı bu ama bu ortamı yaratan biziz.

Kurulu düzeni bozduk, basketbolu kaosun içine sürükledik, kafalar sonra dank etti ve olması gereken profesyonel adımları atmaya başladık ama geç kaldık. Euroleague lisansı için hareket etmedik, geç ve pasif kaldık. Şampiyonluğu o kadar odaklanmış olacağız ki, nasıl olsa garantidir diyerek bu işi saldık ve sonucu ortada.

Şimdi Euro Cup'u kazansan ne fayda, gerçi bu kupada final oynamanın bile Galatasaray adına başarısızlık olacağını düşünüyorum. Bir sonraki sezonda da Euroleague diyerek yatırımlar, imkanlar büyüyecekti ama şimdi ne ölçüde olacak, sponsorun bakışı bizlere nasıl olacak, transfer konusunda ne olup bitecek, herşey muamma. Ön eleme hakkı dahi kazanamadık ve kesin olarak Euro Cup sahnesindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Ayağa kalkan, ateşlenen ve müthiş bir karakter kazanan bu şubeden Oktay Mahmuti'nin gidişini izledik resmen ve Mahmuti'nin dediklerine yeni yeni geliyoruz ama geç kalmış bir şekilde.

Hakan Üstünberk ne düşünüyor acaba, bir de o var?

6 yorum:

  1. yok artık 2 sene önce küme düşmeye oynayan takım bu sene euroleague çağrılmadı diye hayıflanıyoruz sonra plan,projeden bahsediyruz

    YanıtlaSil
  2. Elbette ki lig düşünülecekti, bence biz şu an kendimizi olduğumuzdan fazla büyük görüyor ve düşünüyoruz. Eurocup finali bile başarısızlık olur sözü ise bence üzerinde bir kez daha düşünülmesi gereken bir cümle. Öncelikle asıl hedefimiz bir takım olmak ve sadece ama sadece lig şampiyonluğunu düşünmek olmalı. Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi macerasına benzetiyorum bizim hikayemizi. Bir anda ve gerçek anlamda hayal olan bir maceranın içinde bulduk bir anda kendimizi, ancak ufak çaplı bir mucize yaşadık ve yaşattık Bursa'nın aksine. Şimdi sağlıklı olarak bir düşünelim biz gerçek bir Euroleague takımı mıyız? 5 seneyi kapsayan bir organizasyon şemamız var mı? Geçen seneki yabancı rotasyonun içinden kaçı bizi bu macerada bir adım öteye götürebilir? Yerli rotasyonumuzun kaçı Milli Forma'nın daimi oyuncusu? Basketbolu yöneten ekip 'organizasyon' kelimesinin karşılığını ne derecede verebiliyor? Uzatmaya da gerek yok aslında. İşin aslı biraz daha zamanımız var o kulvardaki daimi başarılar için. Önceliğimiz lig şampiyonluğu olmalı ve Avrupa kulvarı için Eurocup bizim için ideal bir kulvar...

    YanıtlaSil
  3. Eurocup'ı kazansan ne fayda demişsiniz de, beğenmediğiniz eurocup'ı kazanan takim euroleague'e doğrudan katılma hakkı kazanıyor. Oktay mahmuti'nin gönderilmesi çok büyük yanlış ama yapacak bir şey yok. Yönetimi elestirmekte de sonuna kadar haklısınız, bu yönetimle istikrar, plan, proje hepsi hayaldir.

    YanıtlaSil
  4. "Eurocup'ı kazansan ne fayda" sözü çok talihsiz olmuş maalesef. Biz öncelikle sağlam adımları atabilmeyi öğrenmeliyiz. Şimdi öncelikle geçen yıl başında kurulan kadro tamamıyla Eurocup düşünülerek kurulmuştu ancak Euroleague ön elemesi ve bunun sonucunda çoğu kişiye göre beklenmeyen bir başarı gelince bir anda hedeflerde revize edilmek zorunda kaldı. Geçen yılki kadronun hiç bir şekilde Euroleague için yeterli olmadığı açıktı ve bu çerçevede kendi salonunda güzel hikayeler yazan bir takım izledik. Ama işte o hikayelerden bazıları (CSKA,OLY ve hatta Barça mağlubiyeti) epik hikayeleri seven ve gözleri kapanmaya müsait bünyeleri biraz fazla duygulandırdı ve bi anda aşırı hayallere kapılmaya sebep oldu. Baştada bahsettiğim gibi kadronun aslında yetersiz oluşu meyvelerini TBL yarı final serisinde gösterip olası Euroleague biletinin orda kaçmasına sebep oldu. Şu anki mevcut bekleyiş döneminin bir an önce netleştirilmesi ve gerçekçi hedeflerle kurulacak doğru bir kadroyla 1-2 adım geriye gitmiş olarak gözüken yapının kısa sürede canlanıp, en az geçen yılki kadar taraftarı heyecanlandıran bir yapıya bürenebileceği fikrindeyim. Bana göre geçen yıl hedef Eurocup şamiyonluğu olması gerekirken bu yıl bu hedefle yola çıkılarak sağlam ve doğru adımlar mutlaka atılmalıdır.

    YanıtlaSil
  5. eurocup'ı kazansan ne faydaysa o kupada oynamanın manası nedir mr.sportif cümleler??? bu durumu zayıf bir x takımının veya galatasaryın fenerin beşiktaşın şampiyonlar ligine kupayı kazanmak amacıyla katıldığı gibi bir durumla açıklamaya çalışmayın bu da olmaz.hedefler koyulur planlar yapılır ama bazen işler yolunda gitmez..bir sene euroleague olmadı diye yerden yere vurmanın da manası yok keza unutmayın cska'yı yendiğinizde de övgüler yağdırıyordunuz.biraz sakin ve sabırlı olmalı..

    YanıtlaSil
  6. Demek istediğim şu. Ortaya bir vizyon koymuşsun ve Euroleague'de kalıcı olmak adına adımlar atmalısın ama sen kurulu düzeni yıkıyorsun, bir sezon önce Euroleague fırtınası estiriyorken ertesi sene Euro Cup oynuyorsun. Bu futboldaki Şampiyonlar Ligi'nden bir sezon sonra Avrupa Ligi'nde oynamaya benzemiyor. Euro Cup'u kazanırsın, bir sezon sonra Euroleague hakkı alırsın ama bize lazım olan devamlılık. Yoksa hangi kupada oynadığın değil, oynadığın kupayı kazanmak mesele. Beşiktaş'ı kutladık bu yüzden, aldıkları kupa Euro Cup'un bir aşağısı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir