28 Haziran 2012 Perşembe

Kan Kaybı

İlginç bir durum var. Sezon ortasında Ergin Ataman, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan yabancı isimlerle sözleşme yenileyelim diyor ve bu iş sezon sonuna bırakılıyor. Sonrasında da Ergin Ataman ayrılıyor ve şimdi eski oyuncularının peşinde.

Aynı durum Jamon Gordon için de geçerli. Ocak ayında Oktay Mahmuti, Gordon ile sözleşme yenileyelim diyor ama bu iş sezon sonuna bırakılıyor. Sonrasında da Oktay Mahmuti, Anadolu Efes yolunu tutuyor ve şimdi eski oyuncusuyla anlaşmış durumda.

Lig şampiyonluğuna çok odaklanıldı, fazlasıyla çantada kek gibi göründü. Beşiktaş'ı nasıl olsa eleriz düşüncesi, Fenerbahçe ve Anadolu Efes'in iyi durumda olmaması derken hemen hemen herkes Galatasaray şampiyon gözüyle baktı, gelen futbol şampiyonluğunun ardından da Galatasaray taraftarı, yönetimi müthiş bir rehavete kapıldı ve lig şampiyonluğu bir şekilde kaçtı. Bu durum da elbette büyük hayal kırıklığı ama tüm yapının değişikliğe gitmesine bir işaret asla değildi.

Oktay Mahmuti ayrılığı bu yüzdendir, lig şampiyonluğu gelmedi diye. Oysa bu sezon efsane bir Euroleague sezonu geçirdik, sadece ön elemeyi geçelim derken işi 2. turda son maça bırakmayı başardık, efsane maçlar ve galibiyetler yaşadık. Ama hepsi çöp oldu, neden lig şampiyonluğu gelmedi diye. 3 yıllık plan, ilk iki yılda gelen başarılar falan hikaye, şimdi sil baştan başlıyoruz.

Jamon Gordon da bayrağı tutan isimdi bu yolda. Efsane Euroleague sezonumuzun efsane maçlarını oynayan isimdi bir anlamda. Müthiş işler yaptı, taraftarın sevgilisi oldu ama ayrılık kaçınılmaz oldu onun adına, neden gitti diyemem asla Anadolu Efes'e. Kan kaybı büyük, buna çare olmalı, basketbolda seri adımları atmalıyız artık.

2 yorum:

  1. "lig şampiyonluğu bir şekilde kaçtı"

    bu GS taraftarı iflah olmaz arkadaş bu kibir yüzünden..siz kaçırmadınız BJK söke söke aldı sizden, Fenerden, Efesten..

    YanıtlaSil
  2. Beşiktaş'ın şampiyonluğunun en çok hakkını verenlerden biriyim ben. Burada olayın Galatasaray boyutunu yazdımi kafa yapısını. Her olayı başka yerlere çekmeyin :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir