12 Haziran 2012 Salı

Kerzhakov Şut Atıyor, Dzagoev Gol / Euro2012 Günlüğü #5

Kerzhakov şut atıyor, Dzagoev gol. Rusya'nın bize verdiği izlenim şu ana kadar bu. Oyuna Arshavin etkisi geldiği sürece de Rusya durdurulması güç bir takım konumuna geçiyor. Tempolu oynuyorlar, çabuk hareket ediyorlar ve hücumda müthiş bir etki bırakıyorlar. Kerzhakov için de şut atıyor diyoruz ama bu sistem içerisinde önemli bir parça, farklı işlerin futbolcusu bir anlamda ama temel beklenti gol olunca o değil de Pavlyuchenko oynasın deniyor.

Ama kaliteli hücum istikrarı koruduğunuz sürece işlevli. Rusya'nın Polonya karşısında bu istikrarı koruyamadığını gördük. Polonya bitmek bilmeyen bir enerji, patlayıcı gücü yüksek bir takım. Ya müthiş bir başlangıç yaparak maça damga vuruyorlar ama devamında düşüyorlar. Ya da çok kötü bir başlangıç yapıyorlar ama devamında uyanıyorlar. Oynadıkları iki maçta verdikleri izlenim bu.

Yunanistan'ın da karakteri belli mesela. Oyuna kötü başlıyorlar ama ne olursa olsun o maç bitti demeniz imkansız. O geri dönüşü bir şekilde sağlıyorlar, hatta Samaras gibi bir etkisiz elemana bağlı bir durumları olmasa bekledikleri goller de gelecek diyebilirim ama buna rağmen belki de şu gruptan çıkamayacalar ama karakterlerini bizlere belli ettiler.

Polonya'nın sağ kanadı inanılmaz. Blaszczykowski'nin müthiş futbolunu gördük. Polonya'dan bağımsız bir şekilde kendi devletini kurdu hatta maç içerisinde ve Rusya buna çare olamadı. Haliyle de o temposunu yükselttiği sürece Polonya da ayağa kalktı ve attığı müthiş golle beraber bu maçı yeniden başlattım dedi.

Ama Polonya beraberliğe gelmiş, bu belli. Çek Cumhuriyetini kesin yenerim mantığındalar. Aynı şekilde Rusya da fazla risk almadı ikinci yarıda, onlar da nitekim 4 puan oldu ve en avantajlı takım durumundalar şu an. Tipit beraberlik maçıydı diyemem ama maçın belli bir noktasından sonra rüzgar bizi beraberliğe taşıdı.

Çek Cumhuriyeti'nin Yunanistan karşısındaki başlangıcı da muhteşemdi aslında. Rusya karşısında yokları oynayan görüntüleri ilk 10 dakika içerisinde bitti ve 5 dakikada 2 gol ve pozisyonlar da buldular. İstikrar gelmedi tabii onlar adına da, belli bir noktadan sonra durdular. Bunda Rosicky'nin de sakatlığının payı var, o olmadan Çek Cumhuriyeti beynini kaybetmiş gibi ve hücumdaki organizasyonlar bir anda sıfıra iniyor.

Biraz da Cech uyandırdı aslında Yunanistan'ı ve fırsatların efendisi Gekas golü buldu. Gerçi Gekas değil, gol Gekas'ı buluyor. 2008'i hatırladık bir anda, Cech'in malum hastalığı mı nüksetti dedik. Şunu söyleyebiliriz, muhteşem bir sezon geçirdi Cech ama bu Milli Takım'a yansımadı, iki maçtır görüntüsü hiç iyi değil, güven vermiyor.

Baros için birşey söyleyemiyorum, görüntüsü kötü değil, başka bir tanımlı ama o tanımı bulamadım. Galatasaray'ın hayalleri suya haliyle, 1'e 2'e bakmadan Baros'la yollar ayrılacak artık, sakatlıklar Baros'dan çok şeyler götürdü. Eskiden geri getirirdi ama artık yetenek erezyonu Baros'u bitirmiş durumda. Çek Cumhuriyeti'nin de en büyük kamburu gibi, hücumda hiç etkisi yok ama ondan da vazgeçilemiyor.

Günün özeti de şu olur, Polonyalı futbolcu B.Dortmund'dan alınır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir