1 Haziran 2012 Cuma

Lazio'ya Gidecek Kadar İsmi, Vizyonu ve Kalitesi Olan Bir Teknik Adam

Bir teknik adam sürekli başarılı olamaz, baze çalıştığı takımlar ona hiç uymaz. Yapı ve sistem çok farklı gelir, şartlar oluşmaz ama o teknik adama fırsatı sunarsın. Seni takımın başına getirdik demekle olmuyor iş, o teknik adama fırsatı sunmak zorundasınız.

Bank Asya Birinci Lig'den çıkan takımlar için şunu hep söyleriz, mutlaka teknik direktör istikrarı beraberinde gelmeli. Seni yukarıya çıkaran teknik adamla yola devam etmelisin ve eskiden pek yoktu ama günümüzde takımlarımız bunu uyguluyor. Ama Petkoviç gibi bir hamle yapma şansın varsa da kimse buna birşey diyemez, aksine heyecanlanır.

Biz de heyecanlandık doğal olarak ama Petkoviç'e sunulan imkanlarla, çok sıradan bir teknik adama sunulan imkanlar arasında hiçbir fark yoktu. Doğal olarak Petkoviç başarısız oldu. 3-4-3 onun olmazsa olmaz formasyonudur mesela ama Samsunspor bir maçta bile uygulamadı bu sistemi. Artı olarak transferin son günlerine doğru Adnan Sezgin'in gelmesi, en baştan bir kadro kurma girişimi derken başarısızlık beraberinde geldi.

Bu zihniyet yapısıyla da Petkoviç olmaz işte, Mesut Bakkal olur. Samsunspor'un da son dönemde yakaladığı ivme bu yüzdendir. Çünkü Samsunspor'un şartları bunu öngörüyor. Onlar Petkoviç'i takımın başına getirirken, vizyon hamlesi yaptık diye düşünmüyorlardı bence. Herhangi bir teknik direktör getirdik diye olaya baktılar ve bu kötü sezon beraberinde geldi. Umarım gereken dersler alınmıştır ve Bank Asya'ya düştüğü gibi geri çıkar takım.

Ama o Petkoviç, Lazio'ya gidiyor şimdi. Bu da olayın diğer düşündürücü yanı. Başarılı oldu veya olmadı, Samsunspor geçtiğimiz sezon çok kaliteli bir teknik adamla çalıştı. Şimdi Petkoviç'in cv'sine bakılacak ve Samsunspor günleri de elbette yazıyor orada. Acaba Petkoviç ne düşündü Samsunspor'un başına geçerken, bunu da merak ediyorum.

Belki Lazio günleri de istediği gibi geçmeyecek, bakarız 5. hafta kovulur ama Lazio'nun başına geçebilecek kadar ismi, vizyonu ve kalitesi olan bir teknik adam kendisi...

3 yorum:

  1. içinde bulundukları durum biraz farklı olsa da Orduspor'un Cuper'e yaptığını Samsun Petkovice yapamadı..

    Bence Samsun'un bu politikası çok yanlıştı.. Petkovic iyi bi teknik adam kabul.. ama süper lige çıkan bir takımı en azından 1 sezon Türkiye ligini tanıyan bir hoca çalıştırmalıydı.. ligi tanıyan Türk futbolcusunun oyun mentalitesini bilen ve takımındaki oyuncuların özelliklerini daha iyi bilen bir hoca bu takımı bu sezon ligde tutardı ve yeni sezonda daha vizyonu geniş bi teknik adam ile daha fazla imkan ile daha geniş çaplı işlere girilebilirdi... bu benim şahsi düşüncem tabi..

    YanıtlaSil
  2. öyle veya böyle petkovic artık lazionun başında samsuna zarar vermesine ragmen yolu açık olsun.Artık samsunspor bank asyada ve 9 futbolcuyla yollarını ayırdı yenı hoca ve köklü bir değişim yapılması bekleniyor umarım takımın başına kemal özdeş veya osman özdemir gelir ve samsun sene kaybetmeden hak ettıgı süper lige tekrardan döner.

    YanıtlaSil
  3. roma'nın başınada sanırım zdenek zeman geçti. serie a'da roma takımlarını bu sene bir başka gözle izlemek gerek sanırm.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir