23 Haziran 2012 Cumartesi

Pas,Pas, Pas, Pas / Euro2012 Günlüğü #14

İspanya ve Barcelona'nın futbolunu yerden yere vuruyoruz, özellikle İspanya'nın. Barcelona'da yine Messi var ve o işin görsel tarafını da bizlere sunuyor ama İspanya tamamen takım oyununa bağlı bir takım. Herhangi bir futbolcu fazla ön plana çıkmadan herkes işini yapıyor. Bize de bu çok sıkıcı geliyor, çünkü karşılarında olan takım İspanya'ya göre kurgulandığında İspanya bu takımları çok net eziyor. Oysa kendi tuttuğumuz takımlar İspanya gibi oynasa canımızı veririz, destanlar yazarız.

Bence bu sıkıcı ortamda sorun İspanya değil, İspanya'nın rakiplerinin düşünceleri. İspanya - İtalya maçı izledik mesela, 1-1 bitti. Prandelli, İtalya'yı İtalya gibi oynatmıştı, İspanya'ya göre kurgulamadı takımını ve 3-4-3 sistemini uyguladılar. Son 15 dakikaya bakınca özellikle İspanya o maçtan da galip ayrılabilirdi ama o maçta skordan ziyade, mücadelenin keyfine varmıştık.

İspanya'ya yenilebilirsiniz, bundan çok doğal birşey daha yok. Çünkü Milli Takım düzeyinde en güçlü olan taraf onlar. Sizin yapmanız gereken kendi futbolunuzu sahaya yansıtmanız ve en azından vuruşarak yenilmeniz. 2010 Dünya Kupası elemelerinde İspanya'nın rakibiydi Türkiye ve her iki maçta da yenildi, hatta gruptan çıkamadı ama o oynadığımız İspanya maçlarını akıllara getirin.

Fransa olayı tamamen İspanya'ya göre kurgulamış. İspanya yine forvetsiz düzenine döndü ve Xavi, Iniesta, Fabregas ve Silva'lı dörtlü sahte forvet sisteminde oynadı. İtalya karşısında değil ama Fransa karşısında avantaj sağladı bu durum onlara. Fransa kendi sahasında kalıp, o bölgeyi kalabalık tutmayı denedi, amaç İspanya'nın pas trafiğini kesmek ama İspanya'dan top alamadığınız, hücumda top tutamadığınız sürece kaybetmeye mahkum olursunuz bu düzende. İspanya topu kaybettiğinde bile hemen geri almasını bilen bir takım, haliyle de rakibe nefes alma şansı tanımıyor, bizde arada sırada maçtan kopuyoruz belki, kanal değiştiriyoruz ama geri döndüğümüzde top hala İspanya'da oluyor, skor da aynı tabii.

Maçın da özeti bu yani, müthiş sıkıcı ama İspanya'nın çok ağır bastığı bir maç izledik. İspanya adına Portekiz maçı daha zorlu bir sınav olacak, Portekiz'in geri çekileceğini sanmıyorum ve daha büyük kozları var...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir