25 Haziran 2012 Pazartesi

Söz Konusu Kader Anlarıysa, Cevap: Pirlo ve Buffon

Söz konusu kader anlarıysa, cevap Buffon ve Pirlo. Penaltılardan önce söylediğim buydu, çünkü kaliteden öte karizmanın, tecrübenin ve özgüvenin ön plana çıktığı anlar geldi. Pirlo'nun attığı penaltıyı gördük. Pirlo bu, atar ama 2-1 gerideyken o penaltıyı kullanmaya cesaret etmek sadece Pirlo'ya yakışan bir durumdur. Genel kanı, Pirlo'nun bu penaltısından sonra turun İtalya'ya yöneldiği yönündeydi ama Balotelli'nin attığı ilk penaltıdan sonra tur İtalya'ya geldi aslında, devamında Montolivo kaçırmasına rağmen. Aramızdan kaç kişi ilk penaltıyı Balotelli'yi kullandırırdı?

Balotelli'nin oynadığı her maçın ardından Balotelli'yi çok tartışıyoruz aslında. Kaçırdığı gollerle gündeme gelen bir futbolcu ama Balotelli'siz de olmuyor İtalya adına. Sürekli kaçırıyor ve Elmander vari bir görevi olmadığı için atamadığı her gol sonrasında başarısız ilan ediliyor ama savunmayı çok rahatsız eden bir futbolcu, Cassano'nun yorulmadığı dönemde özellikle fazlasıyla yıprattı İngiltere savunmasını ve her pozisyonun içerisinde o vardı, fazlasıyla aktifti. Bir de karşı tarafta Rooney'e bakın, vurduğu rövataşa dışında Rooney ismini duyan, onu gören?

Her iki takımın da orta sahası mücadeleci, baskıcı ve rakibini bozan cinsten. İtalya'nın bu orta sahası, İspanya'yı bile sarsmıştı, ne oluyoruz dedirtmişti onlara ve İngiltere karşısında da maçın büyük bölümünde baskın olan taraftı. Pirlo yine büyük oynadı, Montolivo oldukça yararlıydı ve orta sahanın bu baskısı sonucunda gelen pozisyonlarla da İtalya daha verimliydi.

İngiltere ise Carroll yedeklerde olmasına rağmen sanki o tarzda bir forveti sahada varmış gibi sürekli topu kaldırdı, ileri şişirdi ve kanat etkisi de gelmeyince ne Rooney ne de Welbeck'in İtalya savunması karşısında bir etkisi olmadı. Ne zaman Carroll oyuna girdi, işte o vakit İngiltere'nin bu futbolu daha verimli bir hal aldı ve etkili olmaya başladılar. İtalya orta sahasının yorulması, De Rossi'nin kenara gelmesi, Cassano'nun da oyundan çıkıp beşli orta saha düzenine geçişmesi İtalya'nın doğru işleyen çarklarını bozdu, zaman ilerledikçe maç dengelendi ama İngiltere yine de pozisyona girmekte zorlandı.

İtalya'nın da 80'den sonra bulduğu her imkanda şut atması olayın farklı boyutu, çok fazla şut denediler, bazen gereksiz bir hal aldı bu ama futbol şut oyunuysa, yürüne İtalya dedirttiler. Bir şekilde maç penaltılara gitti. İlk defa bir maçın uzatmaya gitmesi ve golsüz bitmesi de bu turnuvanın ilkleri oldu.

Yılların Almanya taraftarıyım ama İtalya bana bu turnuvada ilk günden beri daha sempatik geliyor ve desteğim onlardan yana. Ama Almanya - İtalya maçından çıkan kupayı kazansın, isteğim ve rengim bu yönde...

1 yorum:

  1. Almanya - İtalya maçından çıkan kupayı kazansın, isteğim ve rengim bu yönde...

    ***

    Çok güzel bir yazı ve son olmuş, ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir