7 Temmuz 2012 Cumartesi

Cenk Akyol Galatasaray'da

Çok eskilere dönersek, Cenk Akyol'dan beklediğimiz patlama çok farklı yöndeydi. İbrahim Kutluay'ın ardından o skorer yükü Cenk Akyol çeker diyorduk ama 25 yaşına geldiği şu günlerde bir çizgi yakaladı, istikrarı da var aslında ama asıl beklenen hiçbir dönem olmadı.

Yine de yakaladığı o çizgi şu yaşına kadar iyi bir kariyerinin olmasına neden olandır. Anadolu Efes yormasını giyiyor yıllardır, ayrıca NBA draftlarında seçilmiş bir oyuncu. Çok mu el üstünde tutuluyor hayır, çok mu beğeniliyor hayır ama elde de bu tip bir yerli oyuncu yoktu ve havuzun da dar olduğunu belirtmek lazım, Galatasaray'ın atabileceği adımlar içerisinde güzel bir seçim bana göre Cenk Akyol.

Zaten beklediğimiz bir transferdi. Oktay Mahmuti'nin oldum olası soğuk baktığı bir isimdir Cenk Akyol. Ergin Ataman ise bunun tam aksine Cenk Akyol'u sever. Ergin Ataman'ın bizzat istediği isimlerden biriydi Cenk Akyol. Birkan Batuk hamlesi düşünüldü önce, mesela Mahmuti takımda kalmış olsa Birkan Batuk'u izliyor olabilirdik ama o Anadolu Efes yolunu tuttu, Cenk Akyol ise 2. kez Galatasaray dönemini başlatıyor.

İlk Galatasaray döneminde, Anadolu Efes'te yaşadığı sorunlar yüzünden kiralık olarak Galatasaray yolunu tutmuştu ve yarım sezonda iyi işler de yaptı aslında. Euro Cup'ta yarı final oynayan takımın parçalarından biri de o olmuştu. Şimdi genel menejer olan Murat Özyer'in çalıştırdığı takımdı o, bu ikili o anlamda tekrar buluşuyor diyebilirim. Hayırlısı olsun diyelim, bana göre dar yerli havuzunda atılacak iyi adımlardan biri oldu ama beklentiyi de üst düzeyde tutmamak önemli.

Arkadaşım Çağatay Aydın'dan da Cenk Akyol hakkında kısa bir görüş aldım;

Ve beklenen diğer bir transfer; Cenk Akyol.. Anadolu Efes'e gittiği vakit yine bir umutlarla beklentilerle gidivermişti ama alışılmış bir Cenk Akyol hayal kırıklığı yine yaşandı tabii.

Galatasaray taraftarının beklentisi yine çok yüksek olmamalı. Cenk Akyol'un getirileri bire bir yaptığı savunma baskısı ve şutları mı diyeyim ceza şutları mı diyeyim karar veremedim ama bir şut atar işte dışında her bişeyi süpriz yaratacak bir adam Cenk Akyol.

Tabii, Ergin Ataman yerli oyunculardan katkı almasını iyi bilen bir koç ve Cenk Akyol'dan en üst seviyeyi alacaktır. Shipp'in takımdaki durumu Cenk Akyol'un takıma vermesi gerekenleri daha bir önemli hale getirir. Olası bir Shipp'in gidişi beklentiyi ve isteği dahada arttırabilir.

Cenk Akyol'dan yana bu da çok büyük bir hata olur biz ondan yapması gerekenleri bekleyeceğiz. İyi transfer denilebilir ama beklenti içerisinde kötü...

1 yorum:

  1. Gerek diğer sosyal platformlarda gerekse bu yazı içeriğinde yer alan "bire bir savunma baskısı" konusunda bu arkadaşların görüpte bizim kaçırdığımız yer neresi çok merak ediyorum. Hızlı hücuma çıkan rakibin önüne kolunu koyarak faul hakkını doldurmak, hatta çeyrekteki faul hakkı dolmasına rağmen buna devam ederek rakibi serbest atış çizgisine götürmek ve yine hatta bu tip faullerin bazen dozunu kaçırıp sportmenlik dışı faul yapmaya kadar götürmek dışında savunmada yapmış olduğu en ufak bir katkıyı bana video veya diğer örneklerle getirirseniz çok mutlu olurum (geçen sezon Pekovic'e yaptığı efsane blok pozisyonu hariç, çünkü o harekete kendi bile inanmadı!)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir