4 Temmuz 2012 Çarşamba

Egemen Korkmaz & Fenerbahçe, Milli Takım İskeletine Doğru

Bir takımda 1.4 milyon avro alacağının olması demek, o sezon sana hiç para ödenmemiş olması anlamını taşır. Bir sezon neredeyse bedava oynamışsın ama sezon içerisinde bir kere ses çıkarmamışsın, paramı isterim tribine girmemişsin, takımının en çok maç yapan, en istikrarlı futbolcusu sen olmuşsun ve tüm bunların ışığında kötü dediğimiz Beşiktaş'ın içerisinde parlayıp, sezonun en değerli futbolcularından biri olmuşsun.

Bu yüzden Egemen Korkmaz hakkında para konuşmak, maddi geyiklere girmek anlamsız. Şu ana kadar da şu takımı tutuyorum, bu takım aşkıyla ölüyorum gibisinden şeyler de duymadık. Adam çıkıyor ve formanın hakkını veriyor, oynadığı her takımda tutulan bir futbolcu oldu. Sitemler de bundan kaynaklı zaten, Egemen Korkmaz değerinde bir futbolcudan vazgeçmek.

Egemen Korkmaz gibi bir futbolcunun da şu noktaya gelmesi, bir anda serbest kalması büyük bir şanstır. Eğer Galatasaray Dany'i almış olmasaydı büyük ihtimalle Egemen Korkmaz yarışının içerisine dahil olacaktı ama şu şartlarda Egemen Korkmaz'ın talibi olacak iki takım vardı ve ilk günden bu yana da Fenerbahçe'nin bu transferi bitireceğini biliyorduk aslında. Şaşırmadık yani ve şimdiden söyleyelim, Fenerbahçe adına müthiş bir transfer.

Türkiye Ligi'nin en iyi iki yerli stoperinden birini kadronuza dahil ediyorsunuz. Üstelik sol ayaklı ve sol ayaklı stoper ihtiyacı değil Türkiye'de, Dünya'da var. Bu sezon için de Fenerbahçe'nin iki yabancı birden alma planı vardı, şimdi Yobo'yu takımda tutarak ya da başka bir yabancı stoperle bu işi tamamlayacaklar. Hatta Yobo konusunda çok da fazla ısrarcı olacaklarını düşünmüyorum artık, bu açıdan da rahatladılar.

Şu da var, Egemen Korkmaz'ı sol bek alternatifi olarakta düşünmek imkanlı. Hızlı değil ama hamleli bir stoper, mücadeleci, savaşan ve formasının hakkını veren. Partnerine de çabuk uyum sağlayan. Farklı isimlerle beraber oynamasına rağmen sürekli bir istikrarı var, o iyi oynuyor, yanında kim olursa olsun ona uyuyor, kendine onu uyduruyor.

Serdar Kesimal, Bekir İrtegün gibi Milli stoperlerde Fenerbahçe'de. Egemen Korkmaz da bu isimlere dahil oldu, üstelik bir lira bonservis bedeli vermeden. Doğru bir stoper dörtlüsü yaratacak gibi Fenerbahçe. Ayrıca genel anlamda transferde de iyi işler yapılıyor. Daha önemlisi yerli iskeleti, Milli Takım'ın iskeletini de Fenerbahçe bünyesine katmaya başladı, bu önemli.

Volkan Demirel ve Egemen Korkmaz da Kartalspor'dan sonra burada da buluştular. Servet Çetin de vardı o Kartalspor ekibinde, bu detayı da belirtelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir