5 Temmuz 2012 Perşembe

Finale Bir Adım Kala Wimbledon

Wimbledon'da açılışı yaptıktan sonra "yine" serdiğimin farkındayım fakat bu sefer bahanem sağlık olduğu için affım kolay olur diye düşünüyorum. Elimden geldiğince maçları takip etmeye çalışsam da sürprizlerin hızına yetişmekte zorlandığım doğrudur. İlk sürprizi, son Grand Slam olan Roland Garros'u da kazanan Nadal yaptı ve üçüncü turu göremeden Wimbledon'a veda etti. Dizindeki sakatlık sebebiyle de olsa, Nadal'ı izleyemiyor olmak bazılarımız için çok zor olsa gerek. Ben mi? Ben Federer derim ve susarım.


Kadın raketlerde özellikle Wozniacki, Sharapova ve Clijsters'ın elenmiş olması, bu sene de "işte Wimbledon bu!" diye düşüncelere itti. Ben tur maçlarını ve çeyrek finalleri geçip direkt yarı finallere geliyorum. Önce kadınlar; ilk yarı final Kerber ile Radwanska arasında oynanacak. Alman raket Kerber, Clijsters'ı da eleyen raket olduğu için kendisinin kazanıp finale yükselmesini şahsen istemiyorum. Ama yükselirse de Serena Williams'ın kendisini kupanın dışına itmesini diliyorum. Kerber'in rakibi Radwanska da Kirilenko'yu eleyerek yarı finale gelmiş. İki raketin ortak özelliği ise, ikisinin de hem teklerde hem de çiftlerde mücadele ediyor olması. Diğer yarı final maçı ise adeta erken final! Azarenka ile Serena Williams mücadelesinin galibi, büyük sürpriz olmazsa Wimbledon 2012'nin de galibi olur.


Gelelim erkeklere. Nadal'ın elendiğini söyledik. Nadal'ın dışında ilk turdan elenen Berdych ve Isner, çeyrek finalde Murray'e elenen Ferrer ve üçüncü turda Ferrer'e elenen Roddick de turnuvanın sürprizlerindendi. Tüm bunların dışında yarı finale düşe kaka gelen ekselanslarının da, geri dönüşleriyle ve tie-break'leriyle yürekleri ağza getirdiği zamanlar oldu. Erkeklerde yarı final eşleşmelerine baktığımızda sıralamanın zirvesinde bulunan Djokovic ile Federer, bir nevi evsahibi olan Murray ile de Tsonga karşı karşıya gelecek. Gönül Federer-Murray finali sonucunda bir Grand Slam zaferi daha görmek ister ama, bakalım istediğiyle mi kalır yoksa malum mu olur göreceğiz. Ben rengimi verdim, peki siz?


Bu arada Wimbledon malum İngiltere'de yapılıyor, prensinden kralına sir'ünden prensesine ve evet o tuhaf şapkaları takarak, alayı kortlarda müsabakaları izliyor. Zaten bol bol fotoğraf görmüştür takip edenler ama ben, benim için en özel fotoğrafı paylaşmadan geçemeyeceğim. Ryan Giggs üstadın tenise meraklı olduğunu biliyor muydunuz mesela? Eşiyle birlikte Serena Williams'ın maçını izlemiş geçtiğimiz günlerde.


Fotoğraflar için özel teşekkür: TenisciKahvesi

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir