3 Temmuz 2012 Salı

Kerem Gönlüm, Anadolu Efes ve Galatasaray Üçgeni

Kerem Gönlüm'ü farklı severim. Bunun nedeni de Galatasaray'ı tutması falan değil, zaten 2-3 sene öncesine kadar bunu bilmiyordum bile. Yaş 35 küsür olmasına rağmen, belki de basketbola geç başlamasından dolayı hala oyununun üzerine birşeyler koyabilen, mücadeleci, savaşan, çok ekstra bir uzun. Milli Takım'ın Tanjeviç'le gençleştiği dönemde bile Kerem Gönlüm'den asla vazgeçilemedi, çünkü onun savaşı, mücadelesi oynadığı takım açısından çok önemli bir durum. Bu yüzden de yeni sezonda oynyacağı takım çok önemliydi.

Bu sezon özellikle transferinden çok umutlandım aslında. Oktay Mahmuti takımda kalmış olsaydı bu transfer kesin gerçekleşirdi ya da Mahmuti Anadolu Efes'e gitmemiş olsaydı ama Mahmuti'nin Anadolu Efes'e gitmiş olmasının Galatasaray'a böyle götürüleri oluyor. Anadolu Efes ligimizin açık çek takımı, kimi isterlerse, o istedikleri isimlerin de para odaklı düşünceleri olursa mutlaka o transferi gerçekleştirirler. Siz bir verirsiniz, onlar bir anda ikiyi çıkarır. Ermal Kuqo'nun Anadolu Efes'e geçişini hatırlayın, o transfer sürecini. Reddedilmesi imkansız bir teklif geldi ve Kuqo'nun Efes yolculuğu başlamıştı.

Kerem Tunçeri'yi de istemiştik zamanında ama Anadolu Efes'in muhteşem teklifi karşısında o da hayır diyememişti. Şimdi de Kerem Gönlüm bunu diyemedi. Mahmuti de onu bırakmazdı, çünkü tam onun tarzı bir uzun ama Kerem Gönlüm her fırsatta Galatasaraylılığını dile getiren bir isim. Günün birinde mutlaka Galatasaray forması giymek istediğini, basketbolu da bu takımda bırakmak istediğini yıllardır dile getiriyordu, şimdi de o fırsat ayağına gelmişti ama o da Anadolu Efes'in muhteşem teklifi karşısında hayır diyemedi ve takımında kaldı.

Neden gelmedin diye eleştiremeyiz kendisini, profesyonel bir dünya sonuçta ama böyle hedefleri ortaya koyuyorken fedakarlık yaparak gelmesini bekledim hatta. Bu 2 yıllık anlaşma da daha önceden öğrenildi ama yine de resmen açıklanmasını bekledim, bir ihtimal dedim ama olmadı. Çok büyük kayıp olmaz bu arada Galatasaray için, Ersin Dağlı'nın ismi geçiyor, çok büyük bir sıkıntının yaşanacağını düşünmüyorum ama Kerem Gönlüm de bundan sonra Galatasaraylıyım dediğinde helal olsun demek yerine en az üç kere daha düşüneceğim.

3 yorum:

  1. galatasaray çok farklı takımmış gibi bir de efes' e gider yapıyorsunuz. bugün galatasaray ergin ataman' ı nasıl aldı? o da galatasaraylı oldugu için alacagı ücretten fedakarlık mı yaptı? bonsu, hawkins, arroyo haberlerinden bahsetmiyorum bile.

    birine laf söylemeden önce kendimizin kim olduğunu biliyor olmamız gerek. bu bağlamda hayatımda okuduğum en saçma anadolu efes eleştirisini sunduğunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Bu bir Anadolu Efes eleştirisi değil, Kerem Gönlüm eleştirisidir. Bu detayın altını çizmek lazım.

    YanıtlaSil
  3. + olarak yazıyı okumadan ezber yorumlara da hastayım. Ben burada Anadolu Efes'i mi eleştirdim, onlar elbette oyuncusunu tutar, başka isimleri de alır, büyük paralar da öder, bu onları ilgilendirir. Benim dediğim şu. Kerem Gönlüm her fırsatta Galatasaray'da bitirmek istediğini kariyerini, Galatasaraylı olduğunu ve bu takımda oynamak isteğini dile getiriyordu ama neden parayı tercih etti. Eleştiri bile değil bu, üzüldüm sadece, istediğim bir oyuncuydu.

    Oysa isteyen istediğini alır, sen kendi hocanla ve oyuncularınla bir senelik kontrat yaparsan o oyuncu da istediği takıma gider sene sonu, bunu göze almışsın demektir. Ergin Ataman sezonun bitmesine 2-3 ay kala şu isimlerle sözleşme yenileyelim dediğinde ve sponsorun da varken bunu uygulamalıydın.

    Bunun suçlusu Galatasaray değil. Tıpkı Egemen Korkmaz'ın gidişinde Egemen'in suçunun olmadığı gibi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir