6 Temmuz 2012 Cuma

Nevriye Yılmaz Galatasaray'da

Bazı antrenörlerin özel oyuncuları vardır, onlar nereye o oyuncular oraya gider. Nevriye Yılmaz'ın da Galatasaray'a transferini bir ölçüde böyle değerlendirebiliriz. Ekrem Memnun'un ilk zamanlarında Nevriye Yılmaz da takımın önemli kozlarından biriydi. WNBA'e gidişini de Galatasaray'dan doğru gerçekleştirmişti ama Galatasaray'ın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sonrası o da birçok isim gibi Fenerbahçe yolunu tuttu ve uzun zamandır da Fenerbahçe forması giyiyor.

Nevriye Yılmaz çok değerli bir uzun, hatta yerli anlamında alternatifsiz. O da bunun farkında ve buna göre hareket ediyor. Galatasaray'a gelişini böyle açıklayabiliriz, para ağır basan unsurdu ve biraz da Ekrem Memnun faktörü aslında. Değerli bir oyuncu, üzerine fazla konuşacak birşey yok ve bu anlamda çok kaliteli bir transfer yaptı Galatasaray. En büyük rakibinin en önemli 2-3 kozundan birini kendi takımına kattı, bu önemli.

Ama benim içime sinmeyen durumlar var. Nevriye Yılmaz çok değerli bir basketbolcu olmasına rağmen çok sevdiğim bir karakter değildir. Birdel Vardarlı'yı daha çok severim, daha düzgün bir imaj çizer o ama Nevriye Yılmaz Fenerbahçe'de oynadığı dönemde Galatasaray'a karşı tutumu, hal ve hareketleri kendi takımı açısından şirin görünen ama rakip açısından antipatik görünen bir tabloydu. Bu açıdan çok sevinemedim, içime sinmeyen noktası buydu.

Nevriye Yılmaz eğer Fenerbahçe'de kalsaydı bayrak oyunculardan biri olacaktı ama o başka bir yolu tercih etti. Galatasaraylı Nevriye Yılmaz olarak anılması zor, geçmişi de olmasına rağmen ama transfere sahada ne vereceği boyutunda bakacağız. Bu yüzden de doğru atılmış bir adım ve zaten belirli bir yabancı kalitesi her şekilde tutturuluyor. Mesele yerli rotasyonunu doğru kurmak ve asıl maddi güç bu uğurda kullanılmalı.

2 yorum:

  1. Nevriye de Birsel gibi G.Saray'lıdır. Bunu herkes bilir. Karşı takımda geçen kariyeri boyunca G.Saray aleyhinde ya da öyle sindirilmeyecek bir söz ya da davranışı olmamıştır. Aksine maçlarda bizim taraftarların hoş olmayan küfürlerine maruz kalmıştır. Böyle maç atmosferi içinde refleks kabul edilmesi gereken tepkilerinin de doğal karşılanması gerekir ki bizim oyuncuların da bazen rakip tribünlere benzer tepki refleksleri olmuştur.

    YanıtlaSil
  2. Madem Galatasaraylılar, imkanları da hep oldu gelmek için neden Fenerbahçe forması giyiyorlar, benim için hükümsüz bir Galatasaraylılık bunlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir