3 Temmuz 2012 Salı

Onunla Ya da Onsuz

Sabri Sarıoğlu'na iki açıdan bakıyorum. Birincisi işin taktik, teknik, futbol yönü. İyi başladığı sezonda yaşadığı sakatlık sonrasında Eboue'nin arkasına düştü ve Eboue Afrika Uluslar Kupası'nda iken Sabri Sarıoğlu gelen şansı iyi değerlendiremedi. Futbolunun büyük erezyona uğradığını gördük ve sonradan da olsa neredeyse her maç şans bulmasına rağmen kendisini bir türlü toparlayamadı, futbol olarak çok geriye gitti. Bu da şu soruyu doğurdu, Sabri Sarıoğlu sağ bek için doğru alternatif mi? Acaba Eboue olmasa ne yapacağız gibisinden, bu soru hala güncelliğini koruyor tabii.

Aslında bu düşüşü uzun zamandır sürdürüyor, yıllar ilerledi ama onun futbolu da geriye gitti gibi. Sabri Sarıoğlu denildiğinde akla ilk gelen şey, hırs ve mücadele. Futbol ve taktik üzerine bir yorum getiremiyoruz. Serdar Kurtuluş'un transferini çok istemiştim bu anlamda, çok doğru bir alternatif olacaktı ama böyle bir gündem de doğmadı.

Ama işin şu yönü de var. Sabri Sarıoğlu, Galatasaray'ın bayrak oyuncularından biri. Yıllar geçiyor, herkes gidiyor ama o kalıyor durumu var aslında. Önemli bir değer yani, insanlar ne kadar fazla dalga geçerse geçsin. Sadece rakipler de değil, Galatasaraylı taraftarların da dalga geçtiği oluyor kendi futbolcularıyla ama onun ne kadar önemli bir değer olduğu unutuluyor. Onun Galatasaraylılığını tartışamayız, takıma katmak istediklerini. Tabii bu bir takımda oynamak için yeterli mi derseniz, benim cevabım hayır olur ama her görüşe de saygı duyarım.

Sabri Sarıoğlu aldığı ücrette fedakarlığa giderek yeniden Galatasaray'la sözleşme imzaladı, yarın detayları öğreniriz. Bekliyorduk bu anlaşmayı, bu saatten sonra Sabri Sarıoğlu'nun Galatasaray'dan öte daha büyük bir kariyer yapma ihtimali yok. O kendi yarattığı sinerjiyle birlikte bir ömür Galatasaray'da kalabilir, bir anlamda İbrahim Üzülmez'i olur takımın. Yarın öbür gün Eboue ayrılır, Sabri Sarıoğlu yine oynar, sonra başka sağ bek alınır, başkası oynar derken geçer yıllar ama geçmeyen şey Sabri Sarıoğlu'nun kariyerinin her döneminde eleştirileceği ve yetersiz bulunacağı ama ne kadar büyük Galatasaraylı diye anılacağı. Onunla da olmuyor, onsuz da olmuyor durumu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir