6 Temmuz 2012 Cuma

Pino Adına Üzgünüm, Kazım Kazım Adına Mutlu

Pino adına üzgünüm. En azından kamp döneminde onu görmek isterdim, hala tuttuğum bir isimdir ama Fatih Terim, kamp dönemini beklemeden böyle bir karar verdiyse mutlaka bir bildiği vardır. Transferi de 1-2 güne belli olur zaten, Mersin İdman Yurdu'na gidecek deniliyordu ama Terim'in onun hakkındaki kararı bekleniyordu. Tarihin en kötü sezonunda iyi işler yapabilen futbolculardan biri olmuştu Pino.

Kanat oyuncusu olarak gelmesine rağmen, Keita'nın yerine alınan bir isim olduğu ve sürekli onunla kıyaslandığı için insanlar ondan beklediğini alamadı ama forvetsiz günlerde de Pino forvet oynadığı zamanlarda elinden geleni yaptı. Fenerbahçe deplasmanını hatırlayın mesela, tek başına neler yaptı. Bir sonraki sezonda da forvet rotasyonunda düşünülebilirdi ama kötü kamp dönemi geçirdi, kiralık gittiği takımda da uzun sakatlık yaşadı derken Pino gözden düştü.

Kazım Kazım değerli bir futbolcu aslında. İlk transfer olduğu yarım sezonda da bunu gösterdi, Fatih Terim döneminde de. Herkes, takımda kalamaz derken Euro 2008'in bankosu olmuştu Kazım Kazım, Fatih Terim'in sevdiği futbolculardandır.

Nitekim o şansı da ona verdi, 11'in banko isimlerinden biri oldu ama Kazım Kazım'ın yararı başka yönlerdeydi, bizler ise kanat oyuncusundan istatistik yapmasını bekledik, sezon boyunca iyi bir kanat transferi gelmeli dedik derken taraftar bir noktada Kazım'ı yuhaladı ve ilk zoru gördüğünde Kazım Kazım da takımdan ayrılmak istedi. Zaten yolu da yapmış, transferin son günü takımdan ayrıldı.

Kanat diye inlerken, eldeki alternatifden de olduk bir bakıma. Kalsaydı eğer Fatih Terim onu kazanırdı, o kalmadı ve şansı Aydın Yılmaz'a verdi Aydın Yılmz kazanıldı. Kazım Kazım ise şampiyon sezona ihanet etti, bu yüzden takımda kalması söz konusu olamazdı, Fatih Terim'in de yaptırımı bu yönde oldu zaten. Şimdi takas transferlerinde önemli bir alternatif olabilir, zaten bonservisi elinde gelmişti. Sıkıntı olmaz.

Mehmet Batdal ise geçen sezonda da düşünülmeyen bir isimdi, ikinci kamp dönemine de alınmadı zaten, Karabükspor'a kiralandı. Ama Karabükspor'dan sorunlu bir şekilde ayrılınca Mehmet Batdal, Fatih Terim futbolcusunu yüz üstü bırakmamak adına takıma aldı onu, kimse oynayamaz gözüyle bakarken en kritik anlardan birinde de oyuna aldı.

Trabzonspor maçında sonradan oyuna girdiğinde onun adına kader anı gelmişti, maç içerisinde iyi de işler yaptı ama hepimiz son dakika kaçırdığı gole takıldık ve o an krediyi sağlayamadı, beklenen oldu bir bakıma. Akhisar Belediyesi'ne gidecek diye duydum onun için de, hayırlısı olsun. İlk transfer olduğunda da 23-24 yaşına gelmiş ve hala Süper Lig'e adım atmamış bir futbolcu olduğundan soğuk baktığım isimlerden biriydi aslında ama bonservisi olmadan geldiği için bu pek de fazla sorun oluşturmadı. Şimdi aynı sorunu Beşiktaş'lı Mehmet Akyüz de yaşıyor mesela.

Serkan Kurtuluş için ise kısa ve öz yazalım, şu ana kadar takımda kalması bile üniversitelerde tez konusu olur.

5 yorum:

  1. Pino kendi başına birşeyler yapıyordu ama paslaşma konusunda zayıftı. Bu sene Selcuk - Melo önderliğinde sergilene pratik al - ver'leri yapabilecek bir durumu yoktu. Yani o şekilde bir meleke edinmemiş. Pratik bir şekilde paslaşan takıma uyum sağlamasının çok zor olacağını tespit etmiştir hoca. Pino'nun iyi göründüğü sezon zaten pas trafiği sıfır olduğu için kafayı indirip dripling yapması makul görünüyordu; ki o maçlarda bile bazen bu tarz yüzünden atak ziyan oluyordu.
    Bu kafa önde dripling tarzını sevmiyor Terim. Culio da driplingde böyle gittiği için O'na da şüpheyle yaklaştı. Aslında arada fark var, Culio pas alternatifi göremeyince ya da delici hamle gerekince driplinge kalkıyor, Pino gibi sürekli değil. Neyse ki Culio'nun işe yararlığı fark edildi de geri dönüyor. Baytar'ın bir benzeri aslında bu bakımdan.
    Kazım kalsa faydalı olabilirdi ama işin tadı kaçtı dediğin gibi. Eboue'nin önünde oynadığında o kanat duvar gibi oluyordu savunmada. Ayrıca kritik maçlarda hep iyi konsantre olurdu Kazım.
    Assaidi GS'de diye yazmıştın ama hala resmi açıklama olmadı?

    YanıtlaSil
  2. Assaidi bitti dendi, bitti diye biliyoruz, babasının önülüm süreci uzatmıştı, bekliyoruz bakalım. Kandırıldığımızı sanmıyorum ama süreç uzadıkça da sanki daha iyi bir alternatif peşindeyiz gibi bir izlenim doğuyor.

    YanıtlaSil
  3. Transferlerde erken konuştu Gs ve o yüzden sorun çekiyor. 25 haziran'a yetistirecez falan dediler. Sonra kampa yetistirecez denildi ama hala yetismedi. Keske hiç oyle açıklama yapmasalardı ve istedikleri zamana yetistirselerdi daha iyi olurdu. Bu yönetimlerin bu şekilde açıklamalarını hiçbir zaman doğru bulmamışımdır. Ligde çok iyi olmasını istemem Gs'nin ama Avrupa'da bizi tekrar sevindirir inşallah :D

    YanıtlaSil
  4. Pino olayı bence geçen seneki Culio olayına dönecek gittiği takımda iyi bir performans gösterirse Galatasaray yine elindeki iyi bir alternatifi kaybedip sonra yerine adam arayıp yine eski oyuncularına dönecek Necati Ateş ve Culio da olduğu gibi sanırım.

    YanıtlaSil
  5. Bir anadolu klubüne kiralık yollanabilir culio'da oldugu gibi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir