1 Temmuz 2012 Pazar

Servet Çetin Eskişehirspor'da

Servet Çetin'in de kariyeri inişler ve çıkışlar üstüne. Fenerbahçe'ye transferi onun adına bir çıkıştı, oradan Sivasspor'a gidişi bir düşüş ama kendini kanıtladığı yerdir Sivasspor. Milli Takım'ın bankosu olduğu dönem Sivasspor günlerine rastlar, Galatasaray'a transferiyle de birlikte bir dönem ülkenin en iyi yerli stoperi konumundaydı. Stoper olayı Milli Takım adına hep sıkıntı yaşanan bir durumdu ama Gökhan Zan'la ikisi bir şekilde idare ediyorlardı bunu. Euro 2008'de yakalanan 3.'lüğü hatırlamak lazım.

Hep tartışılan bir isim oldu Servet Çetin. Mücadelesi, savaşı, formasının hakkını vermesi bir dönem en beğenilen özellikleriydi. Kalli zamanında yakalanan şampiyonlukta onun payı büyüktü, kolay değildir, Song & Tomas ikilisinin ardından kendini kabul ettirmek ve başarı göstermek. Bu durum Skibbe döneminde de devam etti, sakatlık geçirdiği ana kadar yine başarılı bir Servet Çetin grafiği vardı ama herşey Marsilya'ya transfer olamamasıyla başladı aslında.

Marsilya'nın Servet Çetin'e 8 milyon avro'luk bir teklifi olmuştu ve bu iş bitmek üzereydi. Böyle bir teklif Servet Çetin'in o dönemdeki piyasasını gösterir ama Marsilya başkanı öldü, o oldu bitti derken bu transfer gerçekleşmedi ve Servet Çetin takımda kaldı. Galatasaray ise Servet Çetin'in takımdan ayrılıyor olmasına yönelik atmıştı aslında Gökhan Zan adımını. Servet Çetin takımda kalınca da bu ikili oynamak zorunda kaldı aslında ve bu durum Rijkaard'a çok ters kaldı.

Rijkaard modern futbolu oynatmak üzere Galatasaray'a geldi, felsefesinden asla taviz vermedi. 4-3-3 hep sahadaydı ama bu sistemi orta sahada Mustafa Sarp, Barış Özbek, savunmada da Servet Çetin, Gökhan Zan gibi isimlerle oynatmak zor. Ortada mücadele futbolu değil, getirilmek istenen pas futboluydu ve haliyle Rijkaard dönemi başarısız geçti. O dönemde Rijkaard ve Servet Çetin arası hep kötüydü ama Servet Çetin'in mutsuzluğu Marsilya'ya gidemeyişi üzerinedir.

O ana kadar övdüğümüz, saydığımız Servet Çetin, sonraki tutumundan sonra haliyle istenmeyen adam oldu. Yaptığı tüm iyi işleri gerçekleştirdiği kötü işler götürdü ve onu hala, ısrarla takımda görüyor olmak iyi olmayan durumdu. Zarar verdiği açık takıma. İsteksiz, hırsı gitmiş, mücadele etmeyen, sahada ruh gibi dolanan, galip gelince sevinmeyen, yenilince üzülmeyen, profesyonelim ayağına yatıp futbolu katleden bir görüntü bu.

Fatih Terim onun adına bir şans olabilirdi, yeniden doğması anlamında ama şansını iyi kullanamadı. Önce Gökhan Zan'a, ardından da Semih Kaya'ya formasını kaptırdı ve takımdan ayrılacağı zamanı bekledi, o gün geldiğinde de kendisiyle vedalaşıldı. 2008 şampiyonluğunda katkısı olan futbolcuya teşekkür etmek isterdim ama dediğim gibi, yaptığı kötüler tüm iyileri götürdü, bu yüzden de teşekkür etmek içimizden gelmiyor.

Herşeye rağmen onun geçmişi hala ufak çaplı da olsa bir piyasası olduğunu gösterir. Bu yüzden de Trabzonspor, Bursaspor ya da Beşiktaş'ın ona teklif yapmasını bekledim ben, böyle bir hamle yapabilirdi ya da Avrupa da daha ölçekli bir takımda. Ama onun önceliği kariyerden öte paradır artık, görebileceği herşeyi gördü zaten bu futbol sahnesinde. Katar, Çin ya da ABD gibi ülkelerden de teklif beklemiş olabilir ama zamanın ilerlemesi ve onun hala bir takımla anlaşmamış olması da onu Anadolu'ya taşıyacaktı, bu anlamda Eskişehirspor'a transfer olması onun adına önemli, iyi bir takıma gitti.

Ersun Yanal'ın Milli Takım döneminde sıcak baktığı, sürekli forma verdiği bir futbolcudur Servet Çetin. Üstelik o dönemler Servet Çetin'in inişte olduğu günlerdi, tuttuğu bir futbolcudur. Israrlı da olduklarını düşünüyorum bu transferde ve kendisiyle 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Eskişehirspor'da yeni partneri Diego olacak. Diego teknik bir stoperdir, oyunu iyi kurar, ayağına hakim, hücum gücü de olan ama o gücünü kullandığında onun arkasını birinin toplaması lazım. Diego gittiğinde zor geri döner, ağır bir futbolcu çünkü. 31 yaşına gelmiş Servet Çetin de ağır bir futbolcu ama, futbolu da son 2 senedir erezyona uğradı. Diogo ile nasıl bir ikili olacaklarını çok merak ediyorum, ikisi de ağır stoperler ama yapıları farklı.

3 yorum:

  1. Diogo benim nereden kalmıi aklımda :) Bir kere yanlış yazmışım, devam ettirmişim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. servet,devre arasını göremez,taraftarla kavga ederek ayrılır gider.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir