7 Temmuz 2012 Cumartesi

Uğur Boral & Beşiktaş, Sol Kanada Atılan Tecrübe Adımı

Uğur Boral'ın Fenerbahçe ile yollarını ayırdıktan sonra Samsunspor'la anlaşması Uğur Boral açısından bir kariyer düşüşü olarak nitelendirildi. Ama şöyle bir durum var, Samsunspor eğer ligde kalmış olsaydı da Uğur Boral takımda kalmayacaktı. Uğur Boral'ın kendi söylemlerinden yola çıkarsak, yaşadığı uzun sakatlıklardan sonra hala buradayım mesajını verebilmek adına Samsunspor formasını giydi ve o yarım sezonda güzel işlere de imza attı.

Beşiktaş deplasmanını hatırlıyorum mesela, sol açık olarak oynamıştı ve o kanadı domine etti. İçeride oynanan Eskişehirspor maçında da sol bek oynamıştı ve yine aynı şekilde üstün bir performansı vardı. Genel olarak baktığımızda da neredeyse iki sezondur doğru dürüst futbol oynamamasına, uzun sakatlıklara rağmen geri dönüşü gerçekleştirdi ve ben buradayım mesajını verdi.

Uğur Boral'a burun kıvıranlar var ama olaya Beşiktaş'ın şartlarıyla bakmak zorundayız. Maliyet düşürüyorsunuz, yeniden yapılanıyorsunuz ama transfere de ihtiyaç var. Uğur Boral bu anlamda Beşiktaş açısından iyi bir transfer. Tecrübeli, iyi durumda olduğunda kalitesi bilinen, sol kanatta kullanabileceğiniz, İsmail Köybaşı'nın sakatlık sürecinde sol bek alternatifi olarakta değerlendirebileceğiniz bir futbolcu.

Samet Aybaba'nın yeni sistemini, takıma nasıl bir felsefe aşılayacağını merak ediyorum. Yeni ve farklı bir kadro geliyor, Samet Aybaba da şu sıralar en iyi yaptığı iş olan genç futbolcular üzerinde duruyor ve yeni sezonda da 6-7 yabancı oyuncu düşündüğünü belirtmiş. Türk isimlerin ağırlıklı olduğu, genç ve tecrübeli futbolcuların harmanlandığı bir Beşiktaş geliyor gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir