8 Temmuz 2012 Pazar

Wimbledon 2012: Federer&Williams!

Çim kortlarıyla, tribünlerindeki o enteresan kadın şapkalarıyla, tribüne gelen tüm o futbolcularla, prenseslerle, prenslerle, bir Wimbledon'ın daha sonuna geldik. Wimbledon, diğer Grand Slam'lerden neden daha özel bilmiyorum ama, Federer kazanmaya devam ettiği sürece tenis de güzel olmaya devam edecek sanırım. En azından benim adıma. 17 Grand Slam şampiyonluğu, 7 Wimbledon şampiyonluğu ve yine yeniden bir kez daha dünya sıralamasında bir numara! Ekselansları Roger Federer!


Maça Murray iyi başlamıştı aslında kırdığı ilk servis puanı ile Federer'i bir hayli zorladı. Ama Ekselansları'nın üst üste aldığı üç set ile şampiyon olması, yaptığı tüm o basit hataları, forehand hatalarını ve kırdırdığı servisleri unutturdu. Çok değil, bir süre önce Federer sıralamada 4.lüğe kadar gerilemişti ki uzun süredir ilk üçün altına düşmemişti. Yaşının da ilerlemesiyle sıralamadaki 4.lük Federer için birçok olumsuz yorumu da beraberinde getirdi. Fakat tek bir Grand Slam ile yeniden zirveye yerleşti. Murray çok iyi oynamasına rağmen, bugün kaybetmesinin tek nedeni, rakibinin kendisinden çok daha iyi olmasıydı. Andy Murray'ın aslında genel olarak kariyerindeki handikapı baskının altından kalkamaması. Çünkü servisleri bu kadar iyi karşılayan, ters ayakta kalmasına ters vuruşlar yapmasına rağmen bu kadar iyi oynayan ve topu istediği yere bırakma kabiliyeti olan bir raketin hala Grand Slam kazanamamış olmasının başka bir açıklaması yok. Final konuşması izleyen herkesin gözlerini doldurdu. Federer için ise kazanmasının dışında kızlarının da korta gelmiş olması yeterince duygusal oldu.


Finalin fotoğrafı ise bence bu fotoğraf oldu.


Kadınlar finalini yazamadım ama Serena Williams da kadınlarda Wimbledon'ı kazandı ve 2009 yılının bir nevi tekrarını izledik Serena ile Fedex'in kazanmasıyla. Şimdi önümüzde Amerika Açık var. Ekselansları seneyi zirvede bitirir mi? Kim bilir. Ama ben buraya yazıp totemimi yapayım.


Serap

2 yorum:

  1. Murray'ın yolu daha uzun gibi görünüyor. Uzun boyuna rağmen müthiş servisler vuran ve karşılayan bir oyuncu, zaman zaman ters ayakta kaldığında problem yaşıyor. Fedex'in bir ara forehandlerde hatalar yaptığını gördük, kendiside bunu farkedip oyunu daha çok backhandlere çevirmeye çalıştı. File üstünde vurduğu dört vuruşu vardı, tam anlamıyla neden efsane olduğunu gösterir cinstendi.

    Murray daha çok içeriye girmek istedi, yaklaşık bir metre içeride kalmaya çalışırken Fedex sık sık onu çizgi oyunlarına maruz bıraktı. Oyun kalitesi anlamında tatmin olduğumu söylemek mümkün, fakat değinmemiz gereken bir nokta var sanırım. Wimbledon'da finalde tribünde yer alanlar dün büyük bir ayıba imza attılar. Fedex'i bir ıslıklamadıkları kaldı, o dereceye getirdiler. Murray her sayı aldığında merkez kort kendisine alışık olmadığımız şekilde "Yeah" sesleriyle inliyordu. Kupa töreninde neredeyse alkışlamadılar bile Fedex'i..

    Düşünüyorum da, bu oyun Türkiye'de bu düzeyde oynansa ve bir Türk final oynasa, herhalde meşaleler, davullar, üçlü falan derken maç oynanmaz :)

    Fedex kazanmaya, rekora yürümeye devam ediyor. Gerçek bir efsaneyi izlediğimiz için ciddi anlamda şanslıyız, 7 Wimbledon kazanmak her baba yiğidin harcı değil.

    YanıtlaSil
  2. Baskıyı atar atmaz Murray'in yolunun uzun olduğunu düşünmüyorum ben. O anası var ya o anası! Kadın sırf hırstan meydana gelmiş adeta.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir