19 Ağustos 2012 Pazar

Baros'un Ayrılığı, Olası Quaresma Takası, İhtimaller...

Transfer gündeminin bir numaralı maddesi oldu bir anda. Normal tabii, iyi bir Baros'un neler yapabileceğini kestirebiliyorsunuz, bu yüzden de Beşiktaş ve Trabzonspor gibi forvet arayan takımların da gündemine Baros sokuluyor.

Gelinen bu nokta üzücü aslında, Baros sevdiğim bir futbolcu. Belki sakatlık dönemleri uzun oldu ama bir sezon gol kralı olmuş, diğer sezon takımın en çok gol atan ismi olmuş ve her sakatlık döneminin ardından bir şekilde dönmeyi başarmış bir futbolcuydu Baros. Ama yaş ilerliyor ve yıpranma payı o denli büyüyor. Artı olarak Galatasaray'ın son iki sezonda hedefleri çok büyüdü ve Baros'un geldiği şu nokta bu beklentileri karşılayacak düzeyde değil.

Bu yüzden işin realitesine iniyoruz ve Milan Baros'un yüksek maliyetinden de yola çıkarak olası bir transferi gerçekleştirmesi gerekiyor. İyi para kazanıyor, şu ortamda forma şansı da bulması imkansız derken karşılığında bonservis gelmeyecek olması bile Baros transferini değersiz kılmaz ama doğru bir transferle bu gerçekleşmeli.

Baros'un Beşiktaş veya Trabzonspor gibi takımlarda oynaması beni üzmez ama dediğim gibi doğru bir transferle. Quaresma ile takasıyla değil mesela.

Quaresma'yı beğenmediğimden değil mevzu, mesela Amrabat transferi olmamış olsaydı böyle bir takasa balıklama atlayacaktım belki ama ortada 8 milyon avro'luk büyük bir yatırım var. Quaresma da bir Kaka değil, geldiğinde formasyon değişsin. Olası Kaka ihtimali üzerine büyük heyecan yaşayıp, acaba bu sistem içerisinde onu nasıl kullanırız diye düşünürken, Quaresma'ya pek kafa yorulmuyor, mesele bu.

Şişkin bir rotasyon oldu, Riera gibi bir maliyet bile formanın çok uzaklarında ve Baros'un maliyetinden kurtulduk diye sevinirken, Quaresma gibi bir maliyetin içerisine girmek çok büyük bir yanlış olur bana göre.

İşin özü, Milan Baros'la yolların ayrılması gerektiği, yüzde 99 ihtimalle de ayrılacağı ama 1.5 milyon avro + Baros = Quaresma karşılığı olmaması gerektiği. İddialar ciddi diye yazdım bunu, hem Beşiktaş başkanının açıklaması, hem menajer Ahmet Bulut'un söylemleri, hem de Galatasaray cephesinden resmi bir yalanlama gelmemiş olması kafaları karıştırıyor.

Ama Quaresma konusunda Beşiktaş yönetiminin geri adım atacağına inanıyorum ben, takıma döneceğini düşünüyorum. Geçen bu süre Beşiktaş'ın lehine değil, aksine Quaresma'nın lehine. Takımın da olası kötü gidişatı Quaresma için daha yüksek seslere neden olabilir. O konuda Beşiktaş'ın yaptığı yanlış bir uygulama var. Mesela Galatasaray'dan da kimlerin gideceğini biliyoruz ama o futbolcu ayrılacağı günden bir gün önce bile takımla idmanlara çıkıyor, kadro dışı bırakılmıyor, yani değersizleştirilmiyor. Beşiktaş'ın Quaresma konusunda yaptığı bu, elindeki değeri değersizleştirmek.

2 yorum:

  1. bu transfer olursa, biraz yapay zeka ürünü menejer oyunlarındaki kimi takımların yaptıkları gereksiz transferlere benzeyecek; ya da hala forvet peşinde koşan PSG'nin :))..

    YanıtlaSil
  2. Fatih Terim in kendi takımında ne yaptıda Galatasaray da ne yapıcak demesi dahi bu transfer ihtimalini ortadan kaldırır, Fatih hoca ölür ama tükerdüğünü yalamaz o yüzden içinizi ferah tutun. Tüm bu transfer söylentileri yada girişimleri yönetimin çok ahmakça olan çilek muhabbetinden ortaya çıktı Galatasaray ın Hakan Balta nın fener maçındaki performansından sonra transfere ihtiyacı yok aksine elindeki gereksiz maliyet olan oyuncuları çıkarmalı Riera ve Baros bu vakte kadar nasıl takımda kaldı benim anlamadığım o.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir