20 Ağustos 2012 Pazartesi

Galatasaray 2-1 Kasımpaşa, Kazanma Alışkanlığı

Kasımpaşa'yı yaz döneminde çok konuştuk ama çoğumuz ilk defa izliyoruz Kasımpaşa'yı. Kapalı kutuydular ve ilk maçtan verdikleri izlenimle de oldukça beğeni toplamış olmalılar. Kontra bir takım Kasımpaşa, özellikle büyüklere ters gelebilecek bir oyun anlayışları var. Uche gibi hızlı bir forvetleri, Hakan Özmert ve Djalma gibi teknik ayaklara sahipler ve açık alanda can yakıyorlar.

Galatasaray karşısında da bunu iyi uyguladıklarını söylemek lazım. Hızlı oynadılar, orta sahadan dikine çabuk çıktılar ve defansın arkasına atılan her topta etkili oldular neredeyse ama yeni bir takım onlar da, uyum sorunu yaşıyorlar ve hücumda yaşadıkları bu uyumsuzluk onların birçok boş pozisyonu doğru kullanamamalarını sağladı.

Hamit Altıntop maça iyi başlamadı ve bu da Galatasaray orta sahasının direnç gücünü oldukça aşağıya çekti. Maçın ilerleyen bölümünde mücadele olarak yükseldi ve o anlarda biraz daha direnç kazanan Galatasaray'ın tempoyu yakaladığını ve seri pozisyonlar yakaladığını gördük ama beklenen hücum performansının da uzağındaydı Hamit Altıntop ve Melo'yu geçtim, Engin Baytar eksikliği bile Galatasaray'ın tüm dengesini bozdu diyebilirim.

Böyle maçlar zordur, skoru bulmak zorundasınız yoksa o golü mutlaka yiyorsunuz, gol geliyorum diyor. Kasımpaşa'nın da bu futboluyla golü bulacağı zaten bir gerçekti, bu uyum dediğimiz olayın Galatasaray'ı zora soktuğunu gördük aslında. Ujfalusi & Dany uyumu mesela. Sürekli oyunun içerisinde Dany'i gördük, Kasımpaşa'nın arkaya attığı her top tehlikeydi, bu pozisyonların da baş aktörü Uche oldu genellikle ama Dany bu toplarda hiç hata yapmadı. Buna rağmen süper bir performans gösterdi diyemiyoruz, hataları da fazlasıyla vardı. Ama şu net, Semih Kaya & Dany uyumu, Ujfalusi & Dany uyumuna göre daha etkiliydi.

Galatasaray'ın en büyük şansı Emre Çolak'ın bu performansı oldu. Selçuk İnan'ın da pek piyasaya çıkmadığı bir maçta, hücumda sorumluluk alması, yarattığı kreatif etki ve futboluyla verdiği büyük keyif. Atılan iki golde de onun asisti var ama bu asistlerden öte Kasımpaşa savunmasına çok zor anlar yaşattı ve takımını hücumda diri tuttu. Bir de buna Umut Bulut'un yükselen formunu eklediğimizde bu iki futbolcunun iyi durumda olması bile ortaya birçok pozisyonu çıkardı aslında.

Çok iyi bir performans göstermedik ama bu maçın 2'li ya da 3'lü farklara da taşıyabilirdik, böyle pozisyonlar da kaçtı. Şunu da farkettim ayrıca. Galatasaray ortadan dikine geldiğinde top hem Selçuk İnan hem de Hamit Altıntop'dayken araya kaçan bir forveti aradı Galatasaray, o tarz imkanlar hep doğdu ama bu imkanı kullanamadık. Burak Yılmaz'ın takıma girişi bu anlamda çok değerli olacak. Şu form grafiğinde Elmander'in kesik yeme ve Burak Yılmaz'ın 11'de olma ihtimali yüksek. Aynı şekilde Emre Çolak'ın 11'de olması ve Amrabat'ın yedek oturmaya devam etmesi gibi.

Ligin ilk maçları hep zordur, hele ki bu tarz temposu yüksek maçlar. Sürpriz bir sonuç gelmesi de mümkündü ama Galatasaray'ın geçen sezondan gelen en büyük özelliği ''kazanma alışkanlığı''. Bu durum yine ortaya çıktı ve sonuna kadar pes etmeyen bir Galatasaray izledik. Kazananlar da maçın son dakikasına kadar pes etmeyenlerdir, bu şampiyonluk yolunda çok önemli bir durum. Umarım bu futbol nazarlık olur ve gelecek haftalara yansımaz. Melo, Semih Kaya ve Burak Yılmaz gibi isimlerin takıma dahil olmaları çehreyi biraz değiştirir.

1 yorum:

  1. Şu ana kadar izlediğimiz maçlardan sonra ligin en iyi takımı G.Saray diyebiliriz.G.Saray ın en büyük sorunu büyük coşku, istek ve yüksek tempoya rağmen geçen seneki gibi gol pozisyonu üretememesi.Kasımpaşa maçında toplasanız gollerin dışında iki pozisyon dan fazlası yok.G.Saray ceza sahası ve civarında Umut ve Elmander in yanına daha fazla oyuncu katmalı ve daha çok pozisyon üretmeli.Bunu da yapacak oyjncu ilk planda kesinlikle Amrabat tır.Çabuk hızlı adam eksilten yaratıcı Amrabat ne kadar fazla forma şansı bulursa etkiside o derece fazla olur.Emre ve Umut un ön plana çıktığı maçta Dany de en çok dikkat çeken futbolcu oldu.Kasımpaşa nın Djalma ve Iche gibi son derece seri süratli forvetleri karşısında ağır Semih Kaya, Dany kadar etkili olamaz G.Saray kalesinde çok daha fazla tehlike yaşardı.Dany de çok az defans oyuncusunda olan çabukluk, sürat ve özellikle yüksek top tekniği var.Dany futbolunda riski en aza indirdiğinde takımın bankosu olur. Çalışkan ve hırslı Hamit in belliki zamana ihtiyacı var.H.Balta bugüne kadar izlediğimzi en iyi futbolunu oynadı.Selçuk yaratıcılıktan uzaktı.Melo çok ağırlaşmış en az 4 hafta da kendine gelir.
    F.Terim in Sercan ısrarını da anlamak mümkün değil.Sercan Terim in kendi transfer ettiği futbolcu olmayıp Rijkaard döneminin transferi olsaydı şimdi çoktan takımdan uzaklaştırılmıştı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir