11 Ağustos 2012 Cumartesi

Jamaika ve Rekorları

100 ve 200 yarışları Jamaika'nın üstün geçtiği bir dal, bunu tartışmayalım. 4x100 dediğimizde de Bolt ve Yohan Blake gibi atletlerin bir araya gelmesi sonucunda da sürekli rekor gelişiyor. 2008 Pekin'de, 2011 Daegu'da ve şimdi de 2012 Londra'da 4x100 erkekler rekoru yine gelişti ve 37 saniyenin altına inerek, 36.84'lük seviyelere indik.

Aslında ABD'de çok iyi durumdaydı ve yarı final serisinde kendi rekorlarını kırdılar, finalde ise eski Dünya rekoru olan 37.04'ü egale ettiler ama Jamaika karşısında bu da yeterli olmuyor. ABD'nin iyi başladığı bir yarıştı, özellikle de ikinci atletlere geldiğimizde Gatlin takımını öne taşıyan isim oldu ama üçüncü atletlere geldiğimizde önce Yohan Blake farkı kapattı ve son değişime gelirken ABD ile kafa kafa ülkesini getirdi, en son ise Bolt farkını ortaya koyup Jamaika'yı altına doğru uzandırdı.

Bu rekor gelişmeye de devam edecektir, bunu belirtelim. Ayrıca Londra 2012'in bizlere kazandırdığı bir Gatlin var. Tyson Gay eski günlerinde görünmüyor ve ABD'nin bu anlamda yeni yüzü Gatlin olacaktır ve bu gazla da bir sonraki büyük şampiyonada onu 200 metrede de izlemeye başlarız diyorum. 100 metrede aldığı bronz, 4x100'de de takımının en etkili ismi olması dikkat çekiciydi.

Bolt ve Yohan Blake için ise söyleyecek fazla bir söz yok, uzun yıllar bu ikilinin arasındaki çekişmesini izlemeye devam eder ve Blake şu yancı modundan çıkmadığı sürece de Bolt'un hakimiyetindeki yıllar bizi bekler.

3 yorum:

  1. Aga şu konuda yazıların güzel hoşda , tabi insanların tercihleride tartışılmaz ama Bolt a karşı bi antipatinmi var yoksa Blake i çokmu seviyorsun. Hayır bana kalırsa bu dünya normal bir şekilde döndüğü sürece Blake in Bolt u geçme ihtimali yok Dünya şampiyonasında Bolt çıkış sorunu yaşamasaydı yine geçerdi. Blake in bile içine sinmemiştir zaten o madalya ayrıca Blake yeteneklerinin sınırında Bolt ise çıkışlarını geliştirme bir yana daha finişi tam gaz geçtiğine bile şahit olmadık.

    YanıtlaSil
  2. Aksine Bolt'u daha çok seviyorum ve 100 metrede de geçilmez olduğuna inanıyorum. Ama 200 metrede inancım var Blake adına. Blake'de çıkış sorunu yaşıyor, hatta virajda da o kadar hızlı değil ama 200 metrenin son 100 metresinde Blake, Bolt'dan biraz daha hızlı. Hatta öyle büyük bir rakip ki, Bolt sürekli Blake'yi kollamak durumunda kaldı ve 100 metrede olan rahatlık yoktu. Blake yeteneklerinin sınırında değil, daha üstüne koyabilir, aynı şekilde Bolt da ama 200 metrede bir inanç taşıyorum.

    YanıtlaSil
  3. bolt emekli olduktan sonra ancak blake'in şansı olur. aralarında 6 yaş var. 2016'da da tüm madalyalar Bolt'a gider. sonra Blake çıkar sahneye

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir