31 Ağustos 2012 Cuma

Roddick ve Clijsters'a Güle Güle, Amerika Açık'a Hoşgeldin!

Amerika Açık başladı! Ama başlamasıyla birlikte bomba haberleri de beraberinde getirdi. Tenisi bırakan sonra geri dönen Kim Clijsters, Amerika Açık'ta Laura Robson ile oynadığı maçı kaybetmesinin ardından tenisi yeniden bıraktığını açıkladı. Bu saatten sonra kuvvetle muhtemel dönüş olmaz. Zaten bir süredir bırakma planlarının haberlerini okuyorduk. Onun için efsane olan Amerika Açık'ı da tamamlamak istiyordu. Clijsters'ın kariyerinde dört Grand Slam zaferi var ki bunların üçü Amerika Açık'tan gelmiş.

İkinci emeklilik haberi de Andy Roddick'ten geldi. Roddick, Amerika Açık'ın sona ermesinin ardından emekli olacağını verdiği basın toplantısıyla duyurdu. Dünya sıralamasında bir numaraya kadar yükselmişti Roddick. Amerika Açık'ı bir kez kazanarak kariyerine Grand Slam de yazdırmayı başarmıştı. Gel gelelim zirvedekilerin biraz gerisinde kaldı Andy. Federer, Murray, Djokovic ve Nadal'ın başarılı performanslarının üzerine Roddick'in formsuzluğu da eklenince, düşüş kaçınılmaz oldu. Bu noktada verilen emeklilik kararının çok da yanlış olduğunu düşünmüyorum şahsen. Biraz korkup kaçmak ve/veya geri çekilmek olarak düşünsem de, Roddick kendisi için en doğru kararı verdi bence. Geri döner mi? Bekleyip göreceğiz.

Gelelim Amerika Açık gündemine. 27 Ağustos'ta resmen başlayan turnuva 8 Eylül'e dek devam edecek. Erkeklerde Stepanek ve Mahut, kadınlarda ise Wozniacki ilk turdan elenerek turnuvaya veda eden isimler oldu. İkinci tur maçları devam ediyor. Fakat ikinci turda erkeklerde yine bir sürpriz isim Tsonga elendi. Kadınlarda ise ikinci tur maçları tamamlandı. Clijsters'ın ikinci turdan elendiğini biraz evvel söylemiştim, Wozniak ve Venus Williams da Clijsters gibi turnuvadan elendiler.

Son olarak şu fotoğrafı da eklemeden edemedim. Amerika Açık'ta şampiyon olmuş isimlerden Kim Clijsters, Serena Williams, Roger Federer ve Andy Roddick bir gösteri maçına katıldılar. Bu fotoğraf da arşivlik bir fotoğraf oldu, özellikle de gelen emeklilik haberlerinin ardından.

Serap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir