23 Eylül 2012 Pazar

Bencil Adam; Burak Yılmaz

Galatasaray bir evrim takımıdır. Futbolun da evrilir, düşüncelerin de evrilir. Geçmişini unutursun, kendine yeni bir gelecek inşa etmeye başlarsın. İnsanlar seni geçmişte farklı tanımıştır ama yeni düzende çok farklı bir imajı çizebilirsin.

Şu bir gerçek ama, ne olursa olsun Burak Yılmaz'a inanmayacak isimler var. Saygı duyarım buna ama bazı şeyleri görmek, onu takdir etmek lazım.

Burak Yılmaz da bunu gösterdi. Sercan Yıldırım'a attırdığı gol sadece bir gol değil. Burak Yılmaz'a attığı gollerden ötürü kral deriz ama benim için gerçek krallığını burada kurdu. Geçmiş sezonlarda da 9-10 asist gibi rakamları olurdu ama insanlar attığı gollere odaklıydı. Haliyle de kaçırdığı gollere de, zorladığı, kendi kullandığı pozisyonlara da. En son Estonya maçında bu yüzden tribün tepkisi gördü.

Akhisar Belediyesi karşısında da iki golü var, bir anda dört gole ulaştı bile. 5 maçta 4 gol, üstelik ilk 11 başladığı ilk maç bu. Gayet iyi bir başlangıç. Umut Bulut'u konuşuyoruz ama Burak Yılmaz'ın da böyle bir başlangıcı var. Bir anlamda kaldığı yerden devam ediyor.

Ama kendinden öte yanında olan ismi de yüceltti. Sercan Yıldırım o ana kadar kötü oynuyordu, geçen sezondan bu yana en çok eleştirilen isimlerin başında geliyordu ve bu maçta da oynamasına şaşırmıştık, benim aklıla gelmemişti bile olası rotasyon hayallerimde.

Oradan bitirdiği çok pozisyonu gördük, kaleciyi de geçebilirdi aslında ama bekledi, Sercan Yıldırım'a çok güzel bir pasla golü attırdı. Hani bu adam bencildi diye sorarım o anda? Geçmişe odaklı yaşamamalıyız, Burak Yılmaz yeni bir gelecek inşasında ve o da gelişiyor. Ödülünü de Hamit Altıntop'un ona attırdığı golde aldı zaten.

Hamit Altıntop da gole çok yakın olan ama bir türlü golle buluşamayan bir isim ama kendisi kullanmadı, ısrarla Burak Yılmaz'ı bekledi ve golü attırdı. Bu golün yaratıcısı da attığı golle moral bulmuş ve futbolunu da yükseltmiş olan Sercan Yıldırım.

Tam bir dayanışma takımı oldu Galatasaray, gelen yeni oyuncular da bu havayı hemen kapıyor. Çok iyi bir takım olma yolundayız...

2 yorum:

  1. 3-0'dan sonra, Burak'a Çağdaş'ın yaptığı faul verilmedi. Çok uygun bir yerden serbest vuruş kullanma imkanı elimizden alındı.

    Beşiktaş maçından sonra yürütülen kampanyanın hakemler üzerindeki etkilerini mi görüyoruz?

    YanıtlaSil
  2. bir golden roman yazdın bre!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir