7 Eylül 2012 Cuma

Furkan Özçal Galatasaray'da

Kayserispor'u eleştirmek gerekir aslında. Furkan Özçal'ı neden serbest bıraktılar mesela ya da aynı şekilde geçtiğimiz sezonun başında neden Selim Teber serbest bırakıldı?

Selim Teber de tutulan bir futbolcuydu ama yaşı ve gittiği takım gereği o kadar gündem olmadı bu konu ama Furkan Özçal, serbest kaldığının ertesi Galatasaray'la imzalayınca da yeni gündem belirlenmiş oldu.

Kayserispor'un doğru bir futbol politikası, başarısız bir teknik direktörü var. Şota'yı severim, sayarım ama Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas gibi hocalarla sağlanan düzen onunla sağlanamadı ve bu tip sorunlu ayrılıklar onun döneminde geliyor. Furkan Özçal'ı takımdan gönderme fikri bana göre yanlış bir adım oldu.

Belki yeri yine, Kayserispor'un altyapısı olan Almanya, Hollanda, Belçika gibi bölgelerden gelen herhangi bir isimle dolacak ama yarattıkları bu tarzı doğru kullanamamaya başladılar son 1-2 sezonda.

Potansiyel bir futbolcu, daha önemli yerlere gelebilir ama 4 yıldır Kayserispor formasını giymesine rağmen gelebildiği nokta sınırlı oldu, bazı noktalarda kendini geliştiremedi. Golle çok sık burun buruna gelmesi ama gol vuruşlarında yaşadığı sıkıntı gibi. Ya da oyun içerisinde temposu, istikrarı. 22 yaşında, zamanla aşılabilecek durumlar bunlar ama potansiyel var ve bu potansiyele inanarak Galatasaray böyle bir adım attı.

Benim beklentim sol bek adımı atılmasıydı ama bu gerçekleşmedi, yeni bir yabancı demedi Galatasaray. Sol bek rotasyonu Hakan Balta ve Çağlar Birinci üzerinden dönecek, bu konuda da bana göre sıkıntı var ama yapabilecek birşey yok.

Furkan Özçal'ın serbest kalması aslında onu bir anda cezbedici bir noktaya getirdi, yoksa son gün transferi gerçekleşmeyebilirdi de. Böyle bir potansiyeli kullanmak istediler ve doğru da bir adım aslında. Kaybetme ihtimalinde bile birşey kaybetmiyorsun aslında ama kazanabileceğin şeyler de var.

Selçuk İnan'ın alternatifsizliği mesela, o da önemli bir sorun ama Selçuk İnan'ın istikrarı bu sorunu gündeme taşımıyordu. Culio'yu bu konuda alternatif düşünüyordum ama o da yabancı sorunsalına kurban gitti, yoksa Furkan Özçal'dan şu aşamada daha büyük bir alternatif olacaktı.

Şimdi ise bu alternatifi Furkan Özçal ile yaratıyoruz. Furkan Özçal daha dikine oynuyor, topla gidiyor ve gol yollarında biraz daha etkin. Selçuk İnan ise daha çok toparlayıcı, orta sahada bir lider ve oyuna hükmeden bir futbolcu. Yekta Kurtuluş'u sayamaz mıydık dersek bu alternatif adına, Furkan Özçal daha yakın. Genç bir yerli ayrıca, orta saha rotasyonuna önemli bir derinlik anlamına geldi bu transfer.

Yabancı sayımız fazla bir anlamda, yerli transferi her geçen sezon daha da önemli bir hale gelecek ve belki de bu transfer 1-2 sezon sonra daha da anlamlanacak.

2 yorum:

  1. Transferi biraz düşünürsek oyuncu klup serbest bırakınca hemen Gs ile imzalıyor. Burada biraz yanlış şeyler var gibi. Yani Gs futbolcunun aklını çelip oyuncunun sözleşmesinin feshine kadar giden bir süreci başlatıyor. Sonra da bedava konuyor. Kimse belki Kayseri için çok etik diyemez ama Gs'de bu transferde çok etik davranmadı. Her ne kadar bazı Gs taraftarları Sporx'de yazdığım yoruma Kayseri bunu haketmişti, iyi yaptık dese de rakip etik değil diye etik dışına çıkmak Gs'ye yakışmadı. İnşallah olayın iç yüzü bu şekilde değildir...

    YanıtlaSil
  2. Olayın iç yüzü falan olsa neyse ama iç yüzü yok :) Kiminle bedavaya anlaştık mesela, Ali Turan örneği verme boşuna, onun sözleşmesi bitiyordu. Herkesin değerini fazla fazla vermiştir Galatasaray.

    Olayın iç yüzü yok yani. Şöyle düşün, bugüne kadar en büyük transfer kavgalarını Kayserispor'la verdi Galatasaray. Kayserisporlu idareciler tepkilerini gösterirdi daima, bu transferin ardından herhangi bir tepki duydun mu o cepheden?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir