30 Eylül 2012 Pazar

Kewell'ın Vedası


Geçtiğimiz günlerde doğum gününü kutlamıştık, şimdi de futbolu bıraktığı haberini öğreniyoruz. Fazla zorlamadı aslında Kewell, olması gerektiği gibi, tadında ayrılıyor. Geride bıraktıklarıyla tabii.

Efsane Leeds günleri. Leeds United'in önce Uefa sonra da Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalan kadrosunun en önemli parçasıydı belki de, dünya futboluna ışık saçan bir yıldız adayıydı. Devamında Liverpool'a geçti, her ne kadar sakatlıklar kariyerinin önünde en büyük balta olmuş olsa bile Şampiyonlar Ligi'ni kaldırdı bu takımda, daha büyük bir kariyerinin olmasını da dediğim gibi sakatlıklar engelledi.

Son olarak Galatasaray günleri. Galatasaray günlerinde de yine bu sakatlık mevzusunu çok açtık ama forma giydiği dönemde bu formanın hakkını sonuna kadar verdi, geçirdiği üç sezonda da benim için efsane statüsü kazandı. Henüz ilk sezonunda sorumluluk alıp Hamburg maçında stoper oynarım demesi ve oynaması, rakip takım taraftarlarının da büyük saygı duyduğu bir futbolcu olması, giydiği formanın hakkını vermesi ve takımda kalmak adına gösterdiği büyük çaba.

19 numaranın ondan alınıp 99 numaranın Kewell'a verilmesi derken konuşulacak çok konu var onunla ilgili. Geçen sezon üzerine de düşüncem şu olmuştu, Kewell'ın ölüsü Riera'nın dirisi. Bunu düşünebilirdik ama bazı kararlar erken alındı, yeni bir yapılanmaya gidildi derken Kewell dönemi de böyle bitti işte.

Para kazanmak adına da bir adım atabilirdi, ABD ya da Katar'dan mutlaka teklif almıştır. Neill gitti mesela, Katar günlerini yaşıyor ama Kewell ülkesine döndü, iki sezona yakın ülkesinde oynadıktan sonra futbolu bıraktığını açıkladı.

İsteğim de şu, Galatasaray forması altında mı bırakır formayı bilmem ama o jübilenin içerisinde mutlaka Galatasaray da yer alır, çok isterim bunu. Forma giydiği dönemde Kewell'a gerekli vefayı gösterdik, aksini asla düşünmüyorum ama böyle bir organizasyon da çok hoş olurdu ve Kewell'a en güzel şekilde veda etmiş olurduk, umarım böyle bir düşünce vardır.

İleride ne olur, şartlar nasıl gelişir bilemeyiz. Belki teknik direktör olarak, belki başka bir durumla yollarımız tekrar kesişebilir ama futbolu bırakırken TT Arena'ya gelmesini, taraftarı selamlamasını çok isterim. Belki bu konuda çok duygusal olabilirim, Kewell sevgim yüzümden ama çoğumuzun da böyle düşündüğünü biliyorum.

4 yorum:

  1. Kesinkikle aynı duyguları paylaşıyoruz. Kewell'ın yeri ayrıdır.

    YanıtlaSil
  2. gerçek bir efsane.ona hayranlığım hiç bitmeyecek.hagi'den sonra içimi ferahlatan adam.

    YanıtlaSil
  3. Dün öğrendiğimde kendimi tutamadım ağladım.Gönlümüzün efsanesi o bizim.Öyle çok seviyorum ki.Keşkelerimizin adamı Harry Kewell.Onunla çok şey hayal ettik.Umut ettik.Olmadı bir çok şey.Olmayanlarla içimizde ukte olarak kaldı.Dün önce Sherry'e sonra resmi siteye mesaj attım.Üzüntümü ve isteğimi belirttim.Umarım Galatasaray'da bırakır umarım böyle bir güzellik yapılır.Onunla ilgili her şey yarım kaldı ya içimizde hep onu bir şekilde tamamlayabilme gayreti içindeyim.Futbolun içinden gerçekten gerçek bir yıldız daha kaydı.Sahalara en çok yakışan adamı bir daha sahalarda göremeyeceğiz.Bizde bıraktıkları ve yaşattıklarıyla yetineceğiz. Umarım o da bunu biliyordur ve hissediyordur.O çok önemli bir adam ve özel bir insan.Ve bizim her daim kalbimizde.Asla unutmayacağım bir futbolcu ve benim numberone'm.Hep de öyle kalacak.Güzellikleriyle.Sen çok yaşa Daddy.Her zaman senin için en iyisini diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bu blogda Kewell in sık sık yer almasından da anlaşıldığı gibi Burak bey dahil bir çok G.Saray lı onu unutamamış.Ancak geçmişe dönüp baktığımızda bu iyi niyetli bazılarınında karakterli dediği Kewell gibi yanlış transferler yüzünden G.Saray tarihinin en kötü günlerini yaşadı.Evet bir iki maç iyi oynayıp iz bıraktıkları oldu.Ama uzun vadede istenen verim asla alınamadı.Çünkü Kewell ve onun gibiler geçmiş başarılarına isimlerine bakılarak transfer edilen ancak günümüz çağdaş prese dayalı sert tempolu futbolunda artık yeri olmayan futbolcular.Bu nedenle Türkiye yi tercih ettiler ve dünyada hiç bir yerde kazanamayacakları paraları Türkiye de kazandılar.Kewel ve diğerleri ne G.Saray camiasının borcu yoktur.Onlar hayatının en güzel ve kolay paralarını G.Saray sayesinde kazanmışlardır.Çağdaş futbolda yeri olamayan bu tip eski yıldızlara rağbet oldukça husran da beraberinde gelecektir.Madolyanın bir de bu yüzüne bakmak lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir