28 Eylül 2012 Cuma

Orduspor 2-0 Galatasaray, Alınacak Çok Ders Var



Cuper de rakip kim olursa olsun oyun felsefesinden vazgeçmeyenlerden. Rakip şu takım, özel önlemler alayım, formasyon değiştireyim gibi unsurları maçın gidişatına bırakan bir teknik adam. Stancu & Hasan Kabze çift forvetiyle oynaması, Barral'ı ilk etapta düşünmeyerek takımı sadece kontra atak silahının eline bırakmaması gibi.

Rotasyon beklentim yoktu bu maçta, her ne kadar hafta içi Braga maçı olsa bile Ordu deplasmanı çok zor bir deplasman. Zaten Galatasaray'da da rotasyon belli başlı isimler etrafında dönüyor. Forvette Elmander, Umut Bulut ve Burak Yılmaz, sol kanatta Emre Çolak ve Amrabat, stoperde ise Cris, Semih Kaya ve Dany. Yine bu tip ince dokunuşlarla gerçekleşen bir rotasyon izledik.

Orduspor'un golü erken geldi ve Galatasaray da bu gole erken bir cevap veremedi. Hasan Kabze'nin vuruşu ve attığı gol çok şık. Ama o vuruşu tahmin etmek, o vuruşa göre bir pozisyon almak güç. Sow'un geçen sezon Galatasaray'a attığı golde de Semih Kaya yine poster olmuştu, yine oldu. Bu da onun şanssızlığı.

1-0'dan sonra da çok akılcı oynadı Orduspor. 11 kişi topun arkasına geçtiler, müthiş alan daralttılar ve top hakimiyetini Galatasaray'a bıraktılar ama bu oyunun hakimiyetinin Galatasaray'da olduğunu göstermez. İlk yarının son 10 dakikasına kadar hücum anlamında verimlilikten uzaktı Galatasaray, ancak Selçuk İnan'ın sorumluluk almaya başlamasıyla gelmeye başladı ama maçın 1-1'e gelmediği her dakika Galatasaray adına işler daha da arap saçı oldu, oyundan kopmalar başladı çünkü.

Hamit Altıntop, en formsuz olduğu anda bile bu takımın denge unsuru. Geçen sezon da Engin Baytar'ındı bu görev. Hamit Altıntop oyundan çıktığında kenardan getirebileceğin bir Engin Baytar olmadığından, oyuna erken bir dakikada Aydın Yılmaz girince takımın hem ofansif, hem defansif dengesi bozuldu. Aynı şekilde verimli bir Amrabat'ı da göremeyince ikinci yarının ilk 10 dakikası dışında kanatlardan da gelemedi takım ve iş tamamen bireysel yeteneklere ve Orduspor defansının yaptığı bireysel hatalara baktı.

Umut Bulut oyuna girdikten sonra Galatasaray'ın yarattığı tehlikelere de bakmak lazım aslında. Hücumda daha fazla tempo kazandı Galatasaray ve sahada Umut Bulut'un olmayışı, sol savunmanın da Amrabat ve Hakan Balta'ya bırakılması Orduspor'u o kanatta çok etkin kıldı ve sıfır yardımla oynayan Hakan Balta da sezonun en kötü performanslarından birini gösterdi. Bir de sol stoper olarak Cris'i eklediğimizde maçın kilitini o kanat açtı diyebiliriz. Dany bu yüzden önemli, onun hızlı oyunu sol tarafı da fazlasıyla kapatıyordu.

Alınacak çok dersler var. Zor bir deplasmandan çıktık ve bazen hayırlı mağlubiyetler olur, o tarz bir mağlubiyet olmuştur bu umarım. Braga maçı çok daha mühim, moral seviyesini en yüksek seviyede tutarak Braga karşısında galibiyet almak zorundayız.

1 yorum:

  1. Girdiğimiz pozisyonları atamadık.. rakip girdiği pozisyonları attı ve kazandı..
    kötü olduğumuza inanmıyorum.. maçın herhangi bi dakikasında maçı 1-1 yapsaydık maçı alırdık..
    Eboue-nin 0-2 den önceki pozisyonu net penaltıydı.. demekki hakem hataları her takıma oluyomuş..
    eğer orda penaltı verilmiş olsaydı maç 1-1 olacak şundan eminimki; ordunun direnci kırılacaktı..
    = Sonuçta 3 puan kaybettik; Ama yinede lideriz.. rakiplerimiz bizden daha kötü oynuyolar..
    sezon sonu bu takım yine şampiyon olacak..#

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir