24 Ekim 2012 Çarşamba

Kayıp


Geçen sezonun flaş isimlerinden biri Eboue'ydi. Özellikle de Afrika Uluslar Kupası'na gidene kadar geçirdiği dönem. Gol atan, attıran, bizlere Perez'den bu yana özlemimizi gideren bir sağ bekimiz olmuştu. Hatırlayın, o Milli Takım'a gittiğinde yana yakıla sağ bek aradığımız, dönsün diye dualar ettiğimiz adamı. Afrika Uluslar Kupası'ndan sonra bir düşüş yaşadı aslında ama genel anlamda iyi bir sezon geçirdi, hatta ligin de en iyi sağ beki tartışmasız Eboue'ydi.

Bu sezon ise çok başka bir Eboue var. Dip yapmış bir Eboue diyelim hatta. Ne hücumda ne savunmada diyebiliriz aslında, Eboue kayıp. Öyle ki, Hamit Altıntop sağ beke geçtiğinde Gençlerbirliği maçında fark yaratıyor, Cluj karşısında Sabri Sarıoğlu oyuna girdiğinde yine aynı şekilde fark yaratıyor. Tabii bunu Eboue'yi kıyaslayarak söylüyorum.

Sorunu ne bilemiyorum. Kamp döneminde takımdaydı, sakatlık yaşamadı, kondüsyon anlamında yetersiz de değil ama futbolu geriye gitmiş, toparlanması adına da pek ışık saçmayan bir görüntüde. Sizce Eboue'nin bu sorunu nedir, bu olayı çözebilen, öğrenen bir kişi var mı aramızda?

3 yorum:

  1. hocam bir sorun var ama anlamak zor.maçın 67. dakikasıydı.rakip ceza alanının sağında bir gs li oyuncunun ayağında top.yanında da eboue var.bindirme yapsa 5 metre ileriye(ceza alanına girecek sağdan) kimse yoktu o bölgede. pozisyon yaratacak.ama yok.öyle bekliyor.oraya kadar gelmiş ama bindirme yapmak aklından geçmiyor.yada arkadaşının bindirme yaptığında pas atacağına inanmıyor.enteresan.

    YanıtlaSil
  2. son 3 maçtır etkisiz olduğu kesin. fakat genel bir sorun olduğunu düşünmüyorum.tekrar toparlayacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. evet son maçta bindirmelerine devam etti.toparlanma var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir