21 Ekim 2012 Pazar

Lakoviç'in Olası Geri Dönüşü?


Çok büyük bir kariyer, inanılmaz bir tecrübe Lakoviç. Geçen sezon da geldiğinde beklentiler bu tecrübeye dayalı çok büyüktü ama beklediğimizi ne kadar alabildiğimiz tartışılır. Farkını ortaya koyduğu anlar oldu ama genele vurduğumuzda olayı istikrarsız bir Lakoviç izledik ve yeni sezon planlarında da bu yüzden yer almadı.

Coach değişikliğinin de Lakoviç'e bakış açısında bir farklılık yarattığını söyleyebiliriz ama Mahmuti kalsaydı da Lakoviç'e yollar ayrılmaya çalışılacaktı.

Bu tip önemli isimleri takıma getirmek güç, önemli rakamları gözden çıkarmak zorundasınız. Geçen sezonda da aslında bir Euro Cup takımı kurulmuştu, Eurolegue bileti bizler adına bir sürprizdi ve böyle isimleri de Eurolegue biletiniz olmadan almanız güç, önemli rakamları gözden çıkarmak lazım. Lakoviç'in transferi de böyleydi ve böyle büyük isimlerin getirisi de büyük olabilir, yarattığı hayal kırıklığı da.

Lakoviç de çok net şekilde hayal kırıklığı. Üstlelik aldığı ücreti de göz önüne aldığımızda takım içerisinde dengeleri bozacak cinsten. Beklenilen teklifler bu yüzden gelmedi, Lakoviç'e kimse bu paraları vermiyor. Lakoviç'in de kapalı bir kontratı var ve böyle bir ismi de kadronun dışında tutmak, tribünde oturtmak çok büyük bir lüks.

Futbolda da bunun örneklerini görüyoruz. Çok benzemese bile Quaresma mevzusu mesela, Beşiktaş adına çok büyük bir lüks. Ya da bizim Baros mevzusu, o da aynı şekilde. Kadronun dışında tutuluyorlar ama aldıkları ücret inanılmaz fazla, kazanma yoluna gitmek adına da o ücretlerinden fedakarlık yapmaları lazım. Tabii bu durum Quaresma için geçerli daha çok, Baros farklı bir örnek.

Galatasaray da Lakoviç'e yeşil ışık yakmış durumda. Takımlara çalışmalara da başladı Lakoviç. Herhangi bir takım Lakoviç'e istediği teklifi getirmediği için bu lüksün altına girmiyor Galatasaray ama Lakoviç'den de feda diye tabir ettiğimiz o beklenti var. Ücretinde indirime gitmesi durumunda takımda düşünülüyor ama sorulması gereken soru başka.

Jamont Gordon'a zaman tanımamız gerekiyor, bu zaman da elbette tanınacak ama Jamont'dan yana büyük bir umudum yok benim. Bu takımın bir numarası bana göre olamaz, iki numarada etkili olabilecek bir isim ama bir numara diye gelen bir isim. Jamont Gordon'un  bu gidişatında da Lakoviç önemli olabilecek bir alternatif olma konumuna geldi, özellikle de keskin dış şutlarıyla.

Size sormak istediğim konu da şu. Dün twitter'da da sordum gerçi. Sizce Lakoviç geri dönmeli mi ve olası geri dönüşünde de sebep Jamont Gordon mu yoksa satamıyorsak kullanalım mantığı mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir