6 Ekim 2012 Cumartesi

Messi'nin İdolü Aimar

 Yaşı genç olan okurlarımızın hatırlamayacağı gibi bir zamanlar Aimar diye bir futbolcu vardı. Varsayalım ki '85 sonrasında doğan, TRT-3 ve LA Liga'yı bilen, Nihat için Sociedad maçını izlemiş ve Championship Manager serileri ile büyümüş nesil için pek çok şey ifade ederdi. Zaman geldi geçti. Aimar büyüdü, sakatlandı, yavaşladı. Valencia da onunla birlikte. Sonra o başka yere gitti. Valencia yeniden başladı. Ama bazı şeyler var ki unutulmadı. Efsaneler hiçbir zaman unutulamazdı çünkü.




Galatasaray-Braga maçını izledikten sonra hemen kanalları dolaşmaya başladım. Aimar ve Messi'nin karşılaşacağı gündü bugün. 2002'deki idolü ve kendine en çok benzettiği oyuncu olan Aimar ile 10 sene sonra karşılacaktı futbolun şu andaki en büyüğü veya en büyüklerinden biri. Braga maçının vermiş olduğu moral bozukluğunu bir kenara bırakıp 60'dan sonra maçı izleyebileceğim bir link buldum. Barcelona her zamanki gibi -10 kişi kalmasına rağmen- ezdi geçti rakibini. Ama maçtaki en güzel olay birkaç fotoğraf karesinde gizliydi. Tıpkı yazının başındaki fotoğrafta olduğu gibi:

İlk önce bir soğukluk vardı sanki yenilginin verdiği üzüntüyle. Yanından geçti el sıkışıp.  Formaların istendiğini söyledi belki de. Sonra, hatasını ve bunun sadece bir oyun olduğunu fark eden her insan gibi, yanına koşarak gelen Messi ile kucaklaştı. Son derece gururluydu. Geçen seneki Manchester United maçından önce Sir Alex Ferguson'un onore edici sözlerinden daha çok belki de. Messi'nin yanağını okşadı formasını verdi. Sonra "Sen de ver formanı o zaman, bizim velet de senin hayranın." diye şakalaştı belki de.

Kim bilir. Hani ben olsam anca böyle koşarak gelir formasını isterdim Aimar'ın. Şüphesiz kariyerinin son günlerini yaşayan (Gerçi Jari Litmanen'e de öyle demiştik bir 5-6 sene önce ama hâlâ oynamakta kendisi.) bir futbolcu için daha hoş bir an/anı olamazdı.

Aşağıya Messi'nin Aimar hakkındaki "O benim idolümdü" konuşmasını ve o bahsettiğim anı koyarak ayrılıyorum aranızdan.





Can Çetin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir