5 Ekim 2012 Cuma

MVP Olmak Onun Kaderi


JR Koch, Malik Dixon gibi winner isimler hatırlarım. Belki son 3 sezonda olduğumuz kadar iddialı değildik o devirler ama seyir değiştiren isimlerdi bu isimler. Sonrasında büyüdük, ilerledik, şampiyonluğa aday bir takım olduk, şampiyon olunamayan bir sezonun başarısızlık kabul edildiği bir takım olduk derken bugünü konuşuyoruz.

Yukarıda da benim için winner olan isimleri saydım ama daha lig başlamadan söylemek lazım, David Hawkins olayın farklı bir boyutu, adamın geninde mvp olmak var ve böyle bir mvp'e sahip olmak müthiş bir olay. Geçen sezon Beşiktaş'ın şampiyonluk yürüyüşünde Hawkins için az iç geçirmedik, bu yüzden de böyle bir isme şimdilerde sahip olmak inanılmaz.

Galatasaray'ın sezon öncesi oynadığı turnuvalarda da mvp seçiliyordu Hawkins ama vurduğu son damga çok büyük oldu. Türkiye Kupası grup maçlarında Galatasaray üçte üç yaparken, Hawkins'in de en değerli oyuncu seçildiğini hatırlatalım. Erdemir ve Olin Edirne maçlarını izleyemedim ama Fenerbahçe karşısında gördüğüm Hawkins çıtayı çok farklı bir noktaya getirdi.

Prestij maçıydı aslında, Fenerbahçe'nin de eksikleri var, bizim de var, her iki takım da garantilemişti ama bu iki takımın hazırlık maçları bile nitelikli prestij maçı kapsamına girer ve heyecan her zaman zirve boyuttadır. Galatasaray da bu heyecanı bizlere yaşattı, Fenerbahçe karşısında sezonun ilk önemli mesajını vermiş oldu. Hawkins de 30 sayı, 6 ribaund, 5 asist ile yok artık dedirtti.

Hele ki Sato karşısında yaptığı şu hareketler;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir