8 Kasım 2012 Perşembe

Altın Hat-Trick

Golden hat-trick diye bir olay varmış, yeni öğreniyorum bunu. Bir maçta sol ayak, sağ ayak ve kafayla gol attığınız takdirde Fifa bu olaya golden hat-trick diyor ve Burak Yılmaz farkında mı bilmiyorum ama bunu da gerçekleştirmiş oldu.

Diğer kısım ise Şampiyonlar Ligi gol krallığı. Cristiano Ronaldo 5 golle ilk sırada ve Burak Yılmaz 4 golle onun arkasından geliyor. Kendi ligimizde de gol krallığında 2. sırada derken bizler Galatasaray'ın forvetlerini bu gol oranına rağmen eleştirmeye devam edelim ama Galatasaray'ın bu sezon gol yükünü forvetleri çekiyor ve golcü bir kimlik var. Geçen sezon bu gol yükü orta saha futbolcularının üzerindeydi.

Aşama kaydediyor Burak Yılmaz, bunu görüyoruz. Fatih Terim'in maç sonunda dediği bir şey var, asist yapmayı da seven bir Burak Yılmaz var artık. Bu çok önemli. Geçmiş yıllarda, hatta geçen sezon gol kralı olduğu sezona da baktığımızda bencilliğiyle eleştirilen ama 34 gol attığı sezonun ardından da ''34 gol atan forvetim olsun, varsın bencil olsun'' da dedirten Burak Yılmaz'ı izliyorduk.

Bu sezon ise yine gole en yakın olan isim. Gol repertuarı değişiyor, kafa golü atmaya başladı mesela. İki Cluj maçında da kafa golleri var. Oysa Trabzonspor forması giyen Burak Yılmaz ekmeğini defansın arkasına sarktığı ve tüm takımın ona çalıştığı ortamdan çıkarırdı. Galatasaray'da ise böyle bir sistem imkansız, hedef bir futbolcu yok, işleyen sistem farklı ve bu sisteme ayak uydurması gereken isim Burak Yılmaz'dı.

O transfer olduğunda yaptığım ilk yorum şu olmuştu, belki ligde 20 golün bile altında kalacak, 17-18 gol atacak ama verimlilik anlamında Trabzonspor günlerinin üzerine koyacak. Farklılaşıyor Burak Yılmaz, oyun tarzı ve düşünce yapısı da değişiyor. Skor da yapıyor, asist de üretiyor ve sistemin önemli parçalarından biri olmak üzere.

Yakaladığı hava müthiş. Gol yükünü üstlenmeye başladı ve Şampiyonlar Ligi gibi bir vitrinde sonunda ben buradayım mesajını verdi. Ligde 34 gol atmanız bir şey ifade etmiyor, bu yaz dönemi transferlerinde bunu gördük. Burada atılan 4 golün değeri ve önemi çok daha başka, böyle devam...

2 yorum:

  1. Yekta'da sanki Okan Buruk'u görür gibi oldum. Defansif anlamda çok çalıştı ancak vermeye çalıştığı ara paslar ve hucuma yönelik oyunu da keyfiliydi. Belki yeterli değildi ama ısrar edilirse kendini geliştirir.

    Ancak benim asıl takıldığım nokta: Hamit iki defa Burak'a asist yaptı. Ancak beraber sevindiklerini ben göremedim. İlk golde biraz ama ikincide hiç yoktu.

    Bu ikili arasında bir sorun olursa asıl kötü bu olur

    Eren Evren

    YanıtlaSil
  2. Benim anlayamadığım neden geri pas bu kadar fazla yapılıyor. Bir gol yedikten sonra ileriye paslar nasıl atıldı ama yok cesaret yok. İlla bir gol yiyeceğiz ki pararel veya geri pası bırakıp ileriye dönük oynayacağız.

    Biz böyle oynarsak Braga karşısında çok zorlanırız. Ama Riera... En çok onu beğendim. Hakan Balta'dan kat be kat daha iyi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir