16 Kasım 2012 Cuma

Balıkesirspor'a Son Golü Atan Galatasaraylı Fatih Terim

Hayatımda gördüğüm en teferruatlı kura çekimini izledim. Alt tarafı iki takım birbiriyle eşleşecekti ama Şampiyonlar Ligi'nde dahi görmediğimiz detaylarla gerçekleşen bir kura çekimi oldu. Gerçekten çok ilginç.

Galatasaray'ın rakibi Balıkesirspor. 2. ligde oldukça iddialı ve bu sezon Bank Asya Birinci Lig'e çıkacak gözüyle baktığımız bir takım. Kendi liglerine oranla oldukça iyi bir kadroları var ve bu kupada da 4. tura kadar yükselme başarısı gösterdiler.

Ben bu tip maçları deplasmanda oynama taraftarıyım aslında. Madem seri başı olayı getirdiniz, maçlar da seri başı olmayan takımların sahalarında oynanmalı. Statü güzel ama bu kupa da sürprizleriyle güzel. Zaten sürprizler artsın, kupa Türkiye'ye açılsın diye gelen bir statü bu ama bana göre hala eksikler var ve o detaylar da gerçekleşmiş olsa İngiltere'de olan gibisinden sürprizler kaçınılmaz olacak.

Bu arada Balıkesirspor'a karşı son golümüzü de 1976 yılında Fatih Terim atmış ve zaten o sezon da Balıkesirspor'un şimdinin Süper Lig'inde son sezonu olmuş.

2005'den bu yana da Türkiye Kupası'ndan uzağız, artık kendimizi hatırlatma zamanı geldi diyorum ama lig iddian var, Şampiyonlar Ligi oynadın derken bu kupa ne kadar heyecan yaratır?

Fenerbahçe de geçen sezon bu kupayı kazandıktan sonra olayın heyecanı biraz daha yaralandı aslında. İşin espirisi Fenerbahçe'nin çok uzun yıllardır kupaya hasret olmasının üzerinden gidiyordu ama bu turun da espirisi yine Fenerbahçe üzerinden ilerliyor, çünkü Pendikspor'la eşleştiler.

Tüm eşleşmeler ise şu şekilde;

Trabzonspor - Şanlıurfaspor
TKİ Tavşanlı Linyitspor - Medical Park Antalyaspor
Adanaspor - 1461 Trabzon
Polatlı Bugsaşspor - Eskişehirspor
Gençlerbirliği - Bandırmaspor
Tokatspor - Mersin İdman Yurdu
Kasımpaşa - Bayrampaşaspor
Altay - Kayseri Erciyesspor
Sivasspor - Manisaspor
Beşiktaş - Ankaragücü
Nazilli Belediyespor - Bursaspor
Galatasaray - Balıkesirspor
Bozüyükspor - Gaziantepspor
Sivasspor - Manisaspor
Gaziantep BŞ. Belediyespor - KDÇ Karabükspor
Fenerbahçe - Pendikspor
Göztepe - Orduspor

3 yorum:


  1. Balıkesir'liyim... Tam 37 sene önce bugün, yani 16 Kasım 1975de Galatasaray'ı kendi evimizde 1-0 yenmişiz.. O da ayrı bir tesadüf...

    YanıtlaSil
  2. Bende Balıkesirli ve Balıkesirsporluyum. gerçekten ilginç bir tesadüf kura tarihinin ve süper ligde oynadığımız tarihin aynı tarih olması. Sürprizmi tabiki hayır. Ama Galatasaray gibi bir takımla oynamak onur ve gurur verici birşey bizim için.

    YanıtlaSil
  3. seri başı olmayan takımların sahasında oynama muhabbeti doğru bir yaklaşım bence de. balıkesire gs nin gitmesi veya urfaya ts nin gelmesi heyecan&canlılık yaratırdı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir