1 Kasım 2012 Perşembe

Engin Baytar'ın Cezasının Bitmesine 2 Maç Kalmış

Zaman çok hızlı akıyor gerçekten. Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında 11 maçlık ceza alan Engin Baytar'ın cezasının bitmesine sadece 2 maç kaldı.

Oysa Fenerbahçe maçından sonra yaşanan panikte Engin Baytar için ligin ilk yarısını kapattı dendi, daha ondan verim sağlanamaz dendi, bu cezanın ardından geçirdiği bir trafik kazası da oldu, psikolojik etmenlerdi derken Engin Baytar çoktan gözden çıkarılmıştı ama zaman çok hızlı akıyor ve 2 maçlık bir cezası kaldı. Hatta arada Türkiye Kupası oynamış olsaydık cezası şimdi bile bitmiş olabilirdi.

Yokluğu hissedildi, alternatif anlamda büyük sıkıntı yaşandı hatta. Formsuz futbolcular oldu, sisteme uyum sağlayamayan isimler oldu derken Engin Baytar'ı aradık. Hatta şöyle diyelim, Engin Baytar oynayabiliyor olsaydı Melo'ya bu kadar sabredilmezdi ve forma Engin Baytar'ındı ama şimdi o şans Yekta Kurtuluş'a geçti.

Sadece hazırlık maçlarında oynayabildi, maç oynama alışkanlığını da kaybetti bu anlamda. Ama değerli bir alternatif, o şansı mutlaka tekrar yakalar. Hatalardan ders alması da en önemlisi. Yaş 28 oldu ama yaptığı bazı hareketler ''deli'' sıfatının arkasına saklanamayacağı cinsten...

2 yorum:

  1. her şeye rağmen engine sarı kırmızı yakışıyor.özledik onu.

    YanıtlaSil
  2. Süper kupa maçında yaptığı hareketten sonra o maç kaybedilmiş olsaydı, Engin Baytar'la ilgili yorumlar ne olurdu çok merak ediyorum. Hele ki kupa seromonisinde utanmadan herkesten daha önde olması, hiçbişey olmamış gibi sevinmesi ve bu duruma yönetici ve teknik ekipte dahil kimsenin ses çıkarmaması hala anlayamadığım durumlardan biridir. Kulüp içerisinde neler yaşandı bilmiyorum tabi, olayı da Cüneyt Çakır kaypağından tamamen bağımsız değerlendirmeye çalışıyorum, bu yaptığından sonra gerekli ayar ve uyarı kendisine verilmediyse bize geri dönüşü maalesef çok daha ağır olacaktır. Ben Fatih Terim'den şöyle bir davranış beklerdim. "Kaç maç ceza verdiniz, 11 mi? Kabul etmiyorum 15 olsun!" demesini beklerdim. Kimseyi kaybetmek değil, elbette birini kazanmak çok önemli ama o kişide kazanılmak için çaba sarfetmeli. Evet hepimiz sahada mücadele eden oyuncu görmek isteriz, birazını bile görünce mutlu oluruz ama Engin Baytar özelinde düşünürsek, sağlam kafa sağlam vücut denkleminde, sağlam vücudu olabilir kafa konusunda kesinlikle çok farklı bi yörüngede...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir