8 Kasım 2012 Perşembe

İlkler ve Mehmet Okur

Türk basketbolunun zirve ismiydi aslında o. Bizler son yıllarda onun Milli Takım konusunda yaşadıklarını konuşuyorduk ama atladığımız detay onun yaşadığı uzun sakatlıklar oldu. Kronik bir sakatlığı olduğunu duymuştum ve bunun etkilerini atmak için de herkesin bir çalıştığı yerde onun iki çalışması gerektiğini. Mehmet Okur da bu kronik duruma rağmen kendine iyi bir kariyer yaptı, çok çalıştı, Türk basketbolu adına birçok ilk başardıktan sonra basketbolu bırakma kararı aldı.

Onun farklı tarzı değerli kılıyordu kendisini. Uzun zamandır basketboldan uzak olmasına ve nasıl geri döneceği bilinmemesine rağmen çok önemli teklifler aldı, NBA takımlarını reddetti, Avrupa'ya dönmek istemedi. Belki gönlünde başka bir takım yatıyordu {Lakers gibi} ama eskisi gibi dönemeyeceğini anladığı için 33 yaşında kariyerini bitirmiş oldu.

2001 Avrupa Basketbol Şampiyonasında kazanılan 2.'likte payı büyüktü. 2003 Avrupa Şampiyonası'nda da turnuvanın en iyi pivotu seçildi diye hatırlıyorum. Ama Tanjeviç'le bir türlü uyuşamadılar. Mehmet Okur sakin bir isimdir oysa, uyumludur ama Tanjeviç'le yapılar birbirine tutmadı derken Mehmet Okur'dan Milli Takım adına çok daha iyi faydalanabilecekken bu faydanın ancak yüzde 30'unu yakalayabildik.

NBA şampiyonluğu kazanan ilk Türk basketbolcusu kendisi. Ayrıca All-Star seçilen ilk Türk yine o. Bu anlamda NBA kariyeri en üst düzeyde ilerledi. Utah Jazz formasıyla özellikle Deron Williams'lı, Carlos Boozer'lı o yapının en önemli üçüncü adamıydı. Kendi de devam etmek isterdi orada, istikrara önem veren bir isimdi ama sakatlık belası Utah'dan uzak tuttu onu, Nets'de bir denemesi oldu derken Denver maçında yaşadığı o büyük sakatlık basketbol kariyerini bitirmiş aslında.

İsterdim onun basketbola devam etmesini, NBA olmasa bile Avrupa'da en azından. İstikrara önem veriyor ama, aile yaşantısında da bu böyle ve ABD'de kurduğu düzeni devam ettirmek istiyor anlaşılan. Bakalım bundan sonrasında basketbol için neler yapacak ya da nasıl bir yön belirleyecek kendisine...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir