2 Kasım 2012 Cuma

İstanbul BŞB 1-3 Galatasaray, Hoşgeldin Kazanma Alışkanlığı


 Kayserispor maçında gelen özgüven, IBB maçında yerini kazanma alışkanlığına bıraktı. Olimpiyat Stadı'nın zor şartları var, hele ki bu aylara girildikçe. Loş bir ortam oluşuyor yaz çıkışında ve kazanmak oldukça zor. Bu açıdan da baktığımda önemli bir kazanımdır bu deplasmandan alınan üç puan, her ne kadar futbol kalitesi istenen düzeyde olmasın.

IBB baskıyla başladı maça, özellikle de ilk 10 dakika çok etkiliydiler ve maçın da son 15 dakikasını bir yana bırakırsak IBB karşısında mahkum oynadık. Akılcı oyun diyenler olabilir buna, ya da Cluj maçı öncesinde rölantiye aldı Galatasaray gibisinden ama rahat bir galibiyet olduğunu söyleyemeyiz.

Selçuk İnan & Yekta Kurtuluş uyumunu bu maçta göremedik mesela, bunun da nedeni bu baskılı futbol. İşin savunma yönüne odaklanmaktan yine kafasını kaldıramadı Selçuk İnan ama kafasını kaldırdığı ilk pozisyonda da Galatasaray'ın 2. golü geldi. İlk gole de baktığımızda yine bir kontradan gelen gol.

Doka ve Holmen'in verimsizliği IBB'yi fazlasıyla Webo'ya bırakıyor ve Webo da bir yere kadar. Hücumda etkili ama verimsiz bir IBB vardı, aynı şekilde savunmada da basit hatalar yapan.

Bu basit hatalardan kaynaklı da, Galatasaray eğer tempo yapabilseydi bu maçta çok daha etkili olabilirdi ve bu yüzden de rölanti tanımına ben de katılıyorum. 2-0'ı da yakaladıktan sonra sıkmadı Galatasaray, topun da kontrolünü rakibe verip, kontra ataklarla etkili olmak istedi ama 2-1'den sonra Zayette'nin kendi kalesine golü olmasaydı Galatasaray'ı daha zor anlar bekleyebilirdi.

Buna rağmen, iyi oynamadığımız dediğimiz bu maç sonrası bile Galatasaray'ın çok net 6-7 pozisyonu olduğunu görüyoruz. Farka da gidebilirdi bu maç, çok net bitirici sorunu yaşıyoruz. Burak Yılmaz sisteme evriliyor ve yararlı ama gol vuruşlarını Trabzonspor'da bırakmış gibi. Buna rağmen gol krallığında ikinci sırada. Aynı şekilde Umut Bulut ne kadar yararlı bir isim olsa bile gol yolu bir yerde tıkanıyor onun da ama Umut Bulut transferi sonrasında da beklediğim bir durumdu bu, bu yüzden eleştiremem.

Cris de çok sivrildi aslında. Kayserispor maçında Bobo onun adına ölçü olacak bir rakip değildi ama Webo önemli bir sınavdı Cris için ve bunu da geçti. Dany ile müthiş uyumları var diyemeyiz ama tek yönlü bakınca da olaya Cris en azından tecrübesini yansıtmaya başladı ve akılcı hareket ediyor. Şu akılcılığı keşke Dany'e de yansısa. Dany'nin yetenekleri Galatasaray tarihine geçecek cinsten ama risk adamın göbek adı misali.

Üçlü orta sahayı savunuyorum, bunu daha önce de dile getirdim. Galatasaray'ı üçlü orta saha özellikle de bu tip maçlarda oldukça rahatlatır. Son 15 dakika bakıyoruz, maç boyu kayıp Hamit Altıntop son 15 dakikanın yıldızı. Orta sahada serbest bir görüntüye geçtiğinde çok etkili oldu ve bu sezon etkili olduğu tüm maçlarda da sağ kanata odaklı bir Hamit Altıntop yoktu. Aynı şekilde Amrabat, 4-4-2'nin kanadından ziyade 4-3-3'ün kanadı gibi ve verimsiz kalıyor. Bu yüzden de Cluj maçında onu 11'de beklemiyorum.

Son iki sezonda kaybettiğimiz deplasmanda bu sezon kazanmak güzel. En başta da dediğim gibi, Kayserispor maçında kazanılan özgüvenin yanına IBB karşısında alınan kazanma alışkanlığını ekliyoruz...

3 yorum:

  1. İlk defa hemde farklı kazanılan bir maçtan sonra zerre kadar mutluluk duymadım.IBB karşısında neredeyse maçın tamamını mahkum oynamak çok ciddi bir sorun.Kimse önemli olan üç puan demesin.G.Saray da cok ciddi sorunlar var. Doksan dakika karşısında ezildiğimiz takım R.Madrid, Barcelona değil sonuçta ligin neredeyse dibindeki IBB.Bu takım karşısında bile üç pas yapamayan umudunu tamamen konratak futboluna bağlayarak galip gelen(gollerden birinide rakip attı) bir takım Cluj u asla yenemez.Bu gerçeği kabul edelim. Hatta 3 günde hiç bir şeyin değişmeyeceğini varsayarak bırakın Cluj u yenmeyi iyşallah fark yemeyiz.G.Saray gerçekten bu derece kötü.

    YanıtlaSil
  2. ---------muslera---------

    eboue--semih--dany--riera

    ---------melo------------
    ----hamit-----selçuk-----

    burak----------------amrabat

    ----------umut--------------

    şampiyonlar liginde olması gereken diziliş bu olmalı yekta hamiti yedekler, aydında burak'ın mevkisinde bu dizilimde çok verimli olur kanımca



    YanıtlaSil
  3. elmanderin sakatlanması hayırlı oldu kanımca.burak ve umut daha rahat oynayacaklar bundan böyle.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir