1 Kasım 2012 Perşembe

Joshua Shipp Anadolu Efes'te

Ülkemize Bornona Belediyesi ile adım atan bir isimdi Shipp ve o sezon ligin sayı kralı da olmuştu. Ertesi sezon da yakaladığı bu çıkıştan ötürü Oktay Mahmuti'nin Galatasaray'ında buldu kendisini ve tam anlamıyla bir Oktay Mahmuti oyuncusu oldu. O skorer kimliğin yerini daha çok savunmacı bir isim aldı ve bu değişim Shipp'i değerli kılan unsurdu diyebiliriz.

2 sezon boyunca Galatasaray'ın yakaladığı çıkışta çok büyük pay sahibiydi. Özellikle de işin savunma kısmında tam anlamıyla bir karakter de olmuştu diyebiliriz ve geçen sezon yaşadığı sakatlık sonrasında da Galatasaray'ın ne kadar zorlandığını gördük. Sezon sonunda koyulan hedeflerin gerçekleşmemesinde belki de ilk unsur Shipp'in bu sakatlığıydı diyebiliriz.

Bu sakatlık sonrasında da gözden düştü, Ergin Ataman göreve geldi derken gözden düştü ve bu sezonun yeni yapılanması içerisinde Shipp yer almadı.

Değerli bir oyuncu ama, sakatlık dönüşünde iyi bir transfer yapacağını bekliyorduk zaten. Anadolu Efes'in Oktay Mahmuti'nin takımı olmadığından bahsediyoruz. Geçen sezon alınan maliyetli yabancılarla bu sezonda da devam edilmek zorunda kaldı ve özellikle de yabancı oyuncu tercihleri anlamında Mahmuti istediği takımı kuramadı ve zorlandıklarını da görüyoruz sezon başında.

Bu anlamda Jamon Gordon'un ardından ikinci transferini yaptı diyebiliriz Oktay Mahmuti, Shipp ile. Onu Anadolu Efes formasıyla görmek üzücü olacak ama Türkiye'de kaldığını bilmekte ayrı bir mutluluk. 3 haftadır da Anadolu Efes ile idmanlara çıktığı söyleniyordu, bakalım ne durumda...

2 yorum:

  1. Basketbolcuların Türk statüsünde oynayabilmesi amacıyla yapılan düzenlemede, bu sezondan itibaren 3 yıl aynı takımda oynayan isimler gerekli başvurular yapılarak Türk statüsünde oynayabilir aşamasına geçildi. (Emir Preldzic'in Türk yapılması için gösterilen çabayı düşündükçe Fenerasyon başkanı Tur-Gay Demirel'in bir kez daha kulaklarını çınlatalım!) Neyse, Shipp 2 yıl bizde oynadığı için bir sezona daha ihtiyacı vardı. Kısa vadeli hedefler konusunda doktorasını yapmış olan Ergin Ataman'ın Türk statüsü için tanıdığı ve zaten bu hakka sahip olan Dudley tercihi çok fazla sorgulanamaz. Ama benim sorguladığım sırf 2 senelik sözleşme yapıldığı ve bir türlü başka takıma kakanamadığı için Lakovic'i öyle veya böyle kadroya monte etme çalışmaları varken, Shipp'i 6. yabancı olarak değerlendirmeyip, seneye kendisini Türk yapma hakkından da feragat edilmiş olmasıdır. Gerek sorunsuz kişiliği, gerekse hücum ve savunma alanlarında ki katkısıyla hem bu sezon için güzel bir tamamlayıcı parça olacak, hem de önümüzdeki sezon Türk statüsünde oynayabilme şansına sahip olacaktı. Cemal Nalga olayından, İlkan Karaman rezilliğine kadar başka kişilerde olsa sonuç olarak büyük fiyaskolara imza atan yönetimin böyle doğru bir adım atmayacağını da az çok tahmin ediyoruz zaten...

    YanıtlaSil
  2. Bu arada kendi adıma bi düzeltme yapayım, 3 yıl aynı takımda oynama şartının yanına 25 yaşın altında olma ve milli takımda oynayabilecek şartları taşıma gibi detaylarda eklendiği için Shipp'in en azından 25 yaş kuralına takılması yüzünden bu sezonda yabancı statüsünde değerlendirip seneye Türk yapalım mantığı otomatik olarak çürümüş oluyor. Emir'i Türk yapabilmek için yetmiş takla atmanın yanında, ona özel kural çıkarma ve hatta Slovenya Basketbol Federasyonuna yüklü tazminat bile ödemeyi uygun gören Fenerasyon'un diğer takımları uygulayacağı tarifeyi az çok kestiriyoruz allahtan, bazı yöneticilerimiz kadar kör değiliz!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir