19 Kasım 2012 Pazartesi

Yarın Günlerden Şampiyonlar Ligi


Kendi ligimizde çok ilginç bir konumumuz var. Son 7 maçta alınan galibiyet sayısı sadece 2 ama hala lideriz ve maalesef futbol olarak iyiye gitmiyoruz.

Şampiyonlar Ligi var ve zorlu maç trafiğinde, kendi ligimizde oynadığımız maçlarda düşük tempo gibi bir kavram yarattık ama Galatasaray'ın temposuz oynama gibi bir lüksü yok. Bu takımın neler yapabileceğini gösterdiği maçlar oldu bu sezon ama Galatasaray rotasyon yerine, bazı futbolcuların üzerine ısrarla giderek denediği bir rölanti futbol anlayışı var ligde.

Ayrıca 4-4-2 konusunda düşüncemi de dün yazdım, Galatasaray bir tıkanıklık yaşıyor, istikrarsızlık var. Cluj deplasmanında gelen 3-1'lik beraberliğin ardından o futbolun tamamen zıt bir anlayışıyla Mersin İdman Yurdu önünde oynayabiliyoruz ve herkesin bu kadar puan kaybettiği ortamda da galibiyet istikrarı şart.

Şampiyonlar Ligi'nde de aynı durum söz konusu aslında. Manchester United deplasmanında belki de sezonun en iyi futbollarından birini oynayan, kendi sisteminden ödün vermeyen bir Galatasaray vardı ve bu da Fatih Terim'in temel felsefesidir zaten. İyi oynadık, kaybettik ama kazanabilirdik, puan çıkarabilirdik en azından. O futbol aslında bizim gözümüzü fazlaca büyüleyen şey oldu.

Devamında 6 puan garanti gözüyle baktığımız ama Şampiyonlar Ligi'nin rakip kim olursa olsun seviyesinin çok başka olduğunu unuttuğumuz maçlar geldi. Braga karşısında alınan yenilgi, Cluj karşısında alınan beraberlik. Cluj maçının mazereti zeminden ötürü, Braga karşısında ise rakibi 18'den dışarı çıkarmadık diyoruz ama bulduğumuz pozisyon sayısı çok az.

Yine de iyi bir kura çekmişiz, seviye farklı ama Braga ve Cluj'un bu grupta olması bu yüzden güzel. Cluj'u deplasmanda yenebiliyor bu takım, Braga karşısında da kazanabiliriz, bu şaşırtıcı olmaz. Manchester United zaten görevini yaptı ve oynadığı dört maçı da süpürdü. Bundan kaynaklı da Manchester United rotasyon yapar, bize karşı yedek takımlarıyla oynarlar gibisinden düşüncelerimiz var ama bu durum ne kadar büyük bir avantaj?

Öncelikle şunu söyleyeyim, Karabükspor maçına bakarak Manchester United maçını yorumlamak imkansız. Farklı bir Galatasaray mutlaka sahada olacak. Tempolu, daha mücadeleci, daha hırslı, daha agresif.

Manchester United inanılmaz bir rotasyona sahip. Kimin oynadığının önemi olmayan takımlarda. Artı olarak şu da var, yedekte daha fazla kalmış olan bir futbolcunun o maç için hırsı daha da büyür, çünkü kendini göstermek gibi bir yükü var böyle maçlarda. Rooney olmaz, Welbeck oynar mesela, Nani olmaz A.Young oynar ve bunun gibi bir durum var.

Zorlu bir maç olacak, favori olmadığımız ama kazanamıyorsan kaybetme diyeceğimiz. Bu maçtan alınacak bir puan da çok değerli olabilir, nitekim Cluj ve Braga karşılaşacak. O maçtan çıkacak bir beraberlik olayı çok farklı bir boyuta getirir ve tüm avantajı bize taşır. Cluj kazanırsa Braga tamamen devre dışı olur ya da Braga kazanır, bu sefer Cluj kendisini ateşe atar.

Ama bizim Manchester United karşısında kaybetmememiz lazım, matematik hesabına çok fazla girmek istemiyorsak.

Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera, Yekta, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Amrabat, Burak ve Elmander 11 beklentim var. Manchester United'in hızlı, akan hücumcularına karşı Cris'i kullanmak bu maç şimdiden bitti demek ve ilk maçta da güzel performans gösteren Semih Kaya ve Dany oynar. Hakan Balta da iyi durumda değil, aynı şekilde Emre Çolak. Bu da Riera ve Amrabat'ı tekrar 11'e taşır. Hücumda ise daha büyük bir tecrübe olduğundan Elmander tercihini bekliyorum.

3 yorum:

  1. emre oynamasın bence(hatta tecrübe kazansın diye o ve aydını ptt 1.lige gönderelim bu kadar sıktılar ne deyim).oynasa da hasan şaş misali topu alıp ayağında tutmasın. braganın deplasmanda her türlü puan veya puanlar alacağını düşünürsek manu maçı önemli. alsak bile braga ile son maça çıkacağız. avrupa da oynamak bu sene yaramadı takıma sakatlıklar,kadroda rotasyonlar,lige konsantre olamama vs... elensek daha makbul olur lig açısından.üst tura çıksak bile çok fazla şans tanımıyorum bu takıma.uefaya kalsak belki 2-3 turu zorlarız ki bu da ligin elden gitmesi demek olur bence. en kötü senaryo uefaya kalmak.en iyisi üst turda barcelona ile eşleşmek.orta seviyede sonuncu olmak bile makul(ligi götürebilmek açısından).taraftara da bir ricam olacak manu yu havaalanında karşılayıp motive etmeye gerek yok öyle bir şey yapmayalım lütfen.

    YanıtlaSil
  2. o maca burak yerine umut'la cıkacaktır fatih terim. diger konularda muhtemelen kadro senin yazdıgın gibi olur.

    YanıtlaSil
  3. Birisi bizim taraftara akıl fikir versin. Her şeyi bitirmiş antreman maçı havası ile gelmiş Man UTD'yi böylesine aptalca kışkırtılır mı ? Adamları korkutmak için yok karşılmalar, telefonla odalarını aramalar, bu insanlar takıma zarar veriyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir