6 Aralık 2012 Perşembe

Futbol ''Gol'' Oyunu

Futbol gol oyunu, bu gol oyununda da gol atan futbolcu elbette daha fazla ön plana çıkıyor. Burak Yılmaz gibi. Oynadığı 6 Şampiyonlar Ligi maçında 6 gol attı ve gol krallığında da Cristiano Ronaldo ile birlikte ilk sırada.

Üstelik ilk sezonundan Hakan Şükür'ün rekorlarını kırmaya başladı, bu da Galatasaray açısından önemli bir nokta. Sezon öncesinde neler konuştuk, hatırlayalım bunları. Net bir golcü lazım dedik, golcü olmadan bu iş zor dedik ama Burak Yılmaz net bir golcü, bu çok açık.

Jardel'den bu yana da böyle bir Avrupa golcümüz yok, buna Baros'u bile dahil ederim. Geç bir gelişim gösterdi, daha erken yaşlarda alacağı doğru kararlar şu an Burak Yılmaz'ı daha başka bir noktaya da taşırdı ama er ya da geç bu gelişimi gösterdi, önemli olan bu.

Uefa tarafından yılın futbolcuları oylamasında da en iyi 12 forvetten biri olarak gösterilmesi de asla tesadüf değil, umarım bu gelişimi de devam ettirir.

Ama şöyle bir durum var. Burak Yılmaz'a doğal olarak fazla odaklandık, yukarıda da dediğim gibi futbol bir gol oyunu. Bu durum bazı şeyleri görmezden gelmemize neden olmamalı, Semih Kaya'nın yükselişi gibi.

Asıl gelişimi bana göre o gösteriyor ve Şampiyonlar Ligi'nde de oynadığımız maçlara baktığımızda Semih Kaya'nın mutlak katkısını görüyoruz. 2 sezon önce Kartalspor formasıyla çok da büyük bir istikrar göstermeyen bir futbolcu durumundayken 2 sezon içerisinde Şampiyonlar Ligi arenasında harikalar yaratıyor.

Burak Yılmaz'dan yana bir korkum yok ama Semih Kaya'nın bu yükselişi sonrasında onu nasıl tutacağız sorusunu kendime sormadan edemiyorum. Yaşı da çok genç, büyük bir potansiyel ve mutlaka Avrupa devlerinin radarına girecek, hatta çoğu takımın girmiştir bile.

Büyük bir yükseliş gerçekten, bu yaşta böyle olgun bir futbol. Ujfalusi de olmamasına rağmen Semih Kaya büyümeye devam ediyor, helal olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden.

1 yorum:

  1. Semih bir de ne zaman topa atlanacağını öğrenip soğukkanlı kalabilse Kaya gibi savunma oyuncusu olacaktır Son maçta bu yönden çok iyiydi.

    Eren Evren
    www.gezelimgorelimbilelim.com

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir