18 Aralık 2012 Salı

Gölgedeki Kral

Trabzonspor'dan doğru rotayı Avrupa'ya çevirmiş olsaydı bunu başarabilir miydi dersek, cevabı hayır olarak vermemiz gerekiyor.

Lazio ayarında olan takımlar ya da Lokomotiv Moskova gibi para muslukları ona kapıyı açmışlardı ve bir futbolcu eğer Avrupa'ya gidiyorsa sıçrayabileceği bir takımın formasını giymeli ya da doğru adresi bulmalı.

Burak Yılmaz'ın yaşı 27. Eğer yaşı 21-22 olsaydı Lazio süper bir tercih olacaktı belki de, oradan doğru önü çok açılacaktı. Arda Turan'ın transferini düşünün, yaşı daha genç gitti ve şimdi önü çok açık. İlk sezonunda Avrupa Ligi kupasını kazandı, şimdi ise Inter gibi takımlara transferi konuşuluyor.

Bana sorarsanız, Burak Yılmaz Galatasaray'a gelmekle mükemmel bir tercih yaptı. İyi bir kadro, iyi bir teknik direktör, onu yüceltebilecek bir camia. O da bu kadronun içerisinde mükemmel bir hal aldı ve hala gelişiyor, ilerliyor, kendisine yeni özellikler katıyor.

Adem Yiğit çok güzel söylemişti, yarın Burak Yılmaz'ın karşımıza hangi özellikle çıkacağını tahmin edemiyoruz. Geç başlayan ama güçlü gelen bir gelişim bu.

Dediğim gibi, Galatasaray tercihi Burak Yılmaz için oldukça iyi oldu. Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta attığı 6 gol bizler adına zaten bir rekor, Jardel'in bile önüne geçen bir performans.

Bunun ötesinde asıl önemli olan, Burak Yılmaz'ın Şampiyonlar Ligi grup aşamasının en iyi futbolcusu seçilmesidir. Messi ve Cristiano Ronaldo gibi isimlerin de önünde ve bunun gibi birçok dev ismi geride bırakıp.

Şampiyonlar Ligi sahnesi çok büyük bir kudret, inanılmaz bir piyasa kaynağı. Burak Yılmaz da bu piyasası sadece grup aşamasında bile gerçekleştirmiş oldu. Helal olsun demek lazım, çok büyük futbolcu...

4 yorum:

  1. Eyvallah çok güzel demişsin Burak ama şu da bir gerçek eminim sen de aynı duruma düşmüşsündür bizim gibi, burak iyi güzel golleri atıyor ama top saklama, top kontrolü, pas dağıtma ve çalım gibi yetenekleri o kadar sınırlı ve yetersiz ki, çoğu maçta en çok tepki gören oyuncu oluyor ama attığı gollerle hemen gönülleri kazanıyor. Eğer antremanlardan sonra sahada kalıp ekstra top tekniği, pas, kontol, vs. geliştirme çalışmaları yapmazsa avrupaya yapabileceği sıçrayış ya olmayacak ya da kötü olacak

    YanıtlaSil
  2. Kafa vuruşlarını geliştirdiği gibi top sürme ve kontrolünü de geliştirmesi gerekiyor. Tek vuruş imkanı olmadığında veya kaleye uzak olduğunda ayakları birbirine dolanıyor, topu ayağından kaçırıyor. Gerçi bunu da öğrenirse daha çabuk Avrupa'ya zıplar değil mi :)

    YanıtlaSil
  3. top sürme, top kontrolü, top saklama, pas dağıtma günümüzde artık santrafor pozisyonda oynayan oyuncularda olmazsa olmaz. eğer burak top class oyuncularla aynı ligde yer almak istiyorsa bu özelliklerini de geliştirmesi lazım.
    top tekniğini bu saatten sonra geliştirmesi hakikaten zor ama bunu da başarırsa dünyada oynayamacağı takım yok. keşke yaşı biraz daha genç olsaydı diyor insan. 22-23 olsaydı bu hırsı ve çalışma azmi ile 2 yılda bu özelliklerini de geliştirir, falcao gibi bir oyuncu olabilirdi.
    zira kendi pozisyonunu yaratan golcü olmak en zoru. ceza sahası içinde veya yay civarında çekip vuran, dönüp vuran, çalım atabilen, sol sağ yapıştıran golcüler first class golcüdür: falcao, ibrahimoviç, aguero, villa, van persie, rooney, torres, dzeko, gomes, benzema, tevez, burak bu çapta bir golcü değil maaalesef.

    YanıtlaSil
  4. zıplamasın avrupaya mümkünse. Ne var avrupada ? Hangi takımda gurupların en iyi futbolcusu seçilecekti ?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir