20 Aralık 2012 Perşembe

Hedefi Olan Bir 2. Tur


Hedef doğdu Galatasaray'a, önce bunu söyleyelim. Çeyrek finalde Barcelona ile eşleştiğinizi hayal edin, acaba bu rakibe kaç dakika direnebiliriz gibisinden hayaller kuracaktık ya da Messi'yi izleriz gibisinden bir teselli yaratacaktık. Aynı durum Dortmund ya da B.Münih için de geçerli.

Schalke 04'ü çekmek bu yüzden anlamlı. Şans yüzde 50-50 ama hedef koyabiliyoruz ortaya, çeyrek final şansı var ve oldukça yüksek. Bunu düşünerek adımlar atacak Galatasaray, transfer olayını buna göre kurgulayacak.

Ligde ne kadar kötü gidiyor olsalar, Almanya Kupası'ndan elenseler bile Schalke 04 çok büyük gelenek. Almanya dediğimizde kafadan saydığımız 3 takımdan biri. Son yıllar içerisinde de hatırı sayılır Şampiyonlar Ligi başarıları olduğunu söylemek lazım. Hele ki, diğer kulvarlarda havlu atmış bir Schalke 04'ün bu kupayı daha fazla değerli göreceğini söyleyebiliriz.

En son böyle bir tablo sonrasında yarı final yapmışlardı diye hatırlıyorum. Ligde yine iyi gitmiyorlardı, o sezon Almanya Kupası'nı kazanıp Avrupa bileti almışlardı ama Şampiyonlar Ligi'nde yarı final görmüşlerdi.

Huntelaar sorununu da aştılar üstelik. Gitmesine kesin gözüyle bakılıyorken, bugün sözleşme uzattı. Çok değerli bir golcü, Schalke 04 günlerinde Real Madrid öncesi zamanlarına döndü ve Avrupa'nın üst klas isimlerinden biri durumunda. Takımın da en büyük kozu. Arsenal, Liverpool derken Schalke 04'de kalıyor olması onlar adına büyük bir moral.

Genç ve kaliteli bir kadro aslında. Höwedes, Papadopoulos gibi savunmacılar, Farfan, Holtby, Draxler gibi hücum kozları, ileride Huntelaar. Kadroları da genel anlamda genç ve büyük bir potansiyel. Bunların da üstüne sezon başında yaptıkları bir Afellay hamlesi.

Onlar da Galatasaray veya Celtic çıksın diyorlardı, diğer takımların istediği gibi ve Galatasaray çıktı. Şimdi düşünüyorlar, Burak Yılmaz'a önlem almalıyız diye. Şampiyonlar Ligi böyle bir vitrin işte, Burak Yılmaz'a kadar sayabileceğim 2-3 isim ve takımda ama Şampiyonlar Ligi'nde ulaştığı bu seviyeyle bir anda Galatasaray denildiğinde anılan bir numaralı futbolcu oldu.

Şimdiden ne yazsak boş tabii, Şubat ortasına kadar neler olur bilinmez. Form durumları, ara transfer çok önemli. Her iki takımın da birinci önceliği Şampiyonlar Ligi ve kendilerini bu maça göre hazırlayacaklar.

Lütfi Arıboğan'ın gülümsemesini unutmayacağım ama. Daha önce de bahsetmiştim, Real Madrid 2000-2001 sezonu Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde bizi çektiğinde aynı ifade onların yöneticilerinde olmuştu...

3 yorum:

  1. yönetim kesin transfer yapmak zorunda. eper yapmazlarsa büyük fırsat teperiz. zira biz de bu şans varken çeyrek finalde de portoyu çekeriz. belki de yarı final bile gelebilir. yeter ki yönetim az laf çok ii yapıp adam gibi transfer yapsın. hala hocamızla oturup konuşacağız diyorlar. arkadaş 1 ay önce o toplantının yapılmış, isimlerin belirlenmiş, futbocularla, menajerlerle,kulüpleri ile temaslar kurulmuş belki de iş bitmiş olmalıydı. 2 hafta boyunca avrupada kimi bulacaksın da transfer konuşacaksın. Ben yönetimden bu konuda umutsuzum.

    Ayrıca Fatih Hoca'nın da anlaşılmaz kaprisleri de bu transferde en büyük engel. Mesela neden Diego'yu istemez. İlla da Kaka diye tutturmak neden? Kaka'yı alsan zaten Schalke maçında oynatamıyorsun.

    YanıtlaSil
  2. Real Madrid 2000-2001 sezonu Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde bizi çektiğinde aynı ifade onların yöneticilerinde olmuştu...Nitekim de bizi elemişlerdi.

    YanıtlaSil
  3. @TheMISFIT haklısın bizi elemişlerdi ama İstanbul'dan dönüş uçağına bindiklerinde o gülümseme yerini hangi duyguya bırakmıştı onu da düşünmek lazım. Sonu benzemesin de bu kez İstanbul'da işi bitirelim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir