27 Ocak 2013 Pazar

17. Derbi, 6 Gol 11 Asist; Selçuk İnan

Galatasaray forması altında 17. derbisi olmuş Selçuk İnan'ın. Bu 17 maçta 6 gol, 11 asist yaptı. Bugün de Riera'ya golü attırdı ve büyük maçların çok büyük oyuncusu olduğunu bir kere daha gösterdi.

Sneijder'in de şansı bu. Real Madrid'e gitti, ilk oynadığı maç derbi. Inter'e gitti, 36 saat sonra Milan maçına çıktı. Şimdi de Galatasaray forması altında oynadığı ilk maç Beşiktaş, yine bir derbi.

Şu sorulabilir aslında, Fatih Terim Sneijder konusunda erken mi davrandı? Ama o snerjide de bu olağan durumdu, Sneijder'i 11'de bekliyordum hatta ben, o dakikada girmesi de erken değil bence. Şanssızlığı 10 kişi kalmamız, formasyonun değişmesi ve oyuna sol kanat olarak girmişti ama en ileri uçta oynarken buldu kendisini.

İyi işler yapacak, buna eminim. İnşallah yeni bir efsanenin attığı ilk adımlar olmuştur bu.

Melo'ya gelelim. Tükürdü, tükürmedi mevzusunda hiç değilim. Bu sezon Melo'nun görüntüsü hiç iyi değil. Bu maç fena olmayan bir futbolu vardı aslında ama işler onun adına iyi gitmiyorken, ekstra bir agresif artık. Ortam her kalabalıklaştığında Melo o olayın içerisinde ve aksiyonun tam ortasında yer alan isim. Girme o topa, bekle kenarda, takımın 2-1 önde, zaten mimlenmişsin, hiç bulaşma.

Ama ısrarla o topa giriyor Melo ve sonuç bu. Fatih Terim'i de uzun zamandır kendi futbolcusuna bu kadar atarlandığını görmedim, Melo için bundan sonraki gelecek o kadar da iyi olmayabilir.

Yekta Kurtuluş'un da neden 18'de yer almadığını anlamadım. Sakat mı bilmiyorum, pek haber kaçırmam aslında ama kaçırmış olabilirim. Tam Yekta Kurtuluş'un ortamı oluşuyordu, zorunluluktan Hakan Balta'yı orta saha olarak oyuna almak zorunda kaldı Fatih Terim.

Engin Baytar mı Yekta Kurtuluş mu daha fazlasını verdi bu sezon, gerçekten merak ediyorum. O değil de, hakem kırmızı kartını çıkarmış gidiyor, Engin Baytar ise hakemin elini tutmuş, kartı atmaya çalışıyor. Bir futbolcu hiç mi akıllanmaz, hiç mi ders almaz? O an 9 kişi kalsak ne olacak, hiç mi bunu düşünmez.

Beşiktaş'ın sadece 4 şutu var bu maçta ve bu sezon bir maçta en az şut attıkları maçı oynamışlar. Almeida olmadığında hücum onlar adına farklı bir noktaya gidiyor, bunu maç öncesinde de söyledim. Galatasaray savunmasının da hakkını verelim, bir pozisyon haricinde pozisyon imkanı tanımadı Beşiktaş'a. Özellikle de 10 kişi kaldığında Galatasaray, savunma çok sağlam kaldı.

Hamit Altıntop'u da sürekli eleştiriyoruz ama büyük maçlarda büyük oynadığı gerçeğini görmek lazım. Bu maçta da aynısı oldu. Maçı 3-1'e getiremedi belki, Hamit Altıntop klasında bir ismin o golü yapması lazım ama takım 10 kişi kaldığında, Galatasaray'ı rakip yarı sahada tutma çabası, top kapıp hızla hücuma çıkması, akılcı futbolu da altı çizilesi durumlar.

Dentinho'nun da ilk icraatı, düşerken hakemi görüp, sıralı saltoları atması. 10 saniye sonra da ayağa kalkıp, devam etmesi. Burak Yılmaz'a yerden kalkmıyor diyenler?

5 yorum:

  1. Şanslı golün şanslı asisti demek daha doğru çünki top Riera nın resmen kafasına çarptı:)) Selçuk un çok iyi bir maç çıkardığını düşünmüyorum yada Hamit bence rezil oynadı ve sanki Almanya dan teklif gelse yarın gidicek gibi bir hali var. Sneijder in boş pozisyonlarda topla buluşamamasını bende anlamadım Zabri ve Riera o pasları atsalar bugün skor farklı olabilirdi.. Ayrıca Sneijder gibi tek top ve verkaçlar üzerinden oynayan bir oyuncu için Galatasaray gerçekten çok yetersiz maç boyu bir tane çalışılmış pozisyon ve verkaç olmaz mı? Gerçi Fatih Terim gibi kaos futbolu oynatan birisinin takımından bunları görmek zaten güç. Son olarak da artık büyük maçlara iyice alıştık ve bir şekilde kazanmayı biliyoruz bu çok önemli.

    YanıtlaSil
  2. heroruno tamamen saçmalamışsın.

    YanıtlaSil
  3. melonun atılması olayında bence melo tamemen suçlu değil. beşiktaşta necip ve veli kavlak'ı meloyu kışkırtması için özel olarak hazırlanmış gibiydi sanki. Melo da zaten mimli ve seyircisi önünde daha da gaza geliyor. bu sezonun en düzgün maçını oynarken yapmamalıydı ne olursa olsun. şimdi 3-4 hafta yok. schalke maçına kadar oynamayıp o maçta oynaması da zor. hayırlısı bakalım

    YanıtlaSil
  4. Estetik calim atmayinca rezil oynuyor görünüyorsun ya cok yazik! Herkes gol kacirir herkes hatali pas yapabilir hic onemli değil. Ama özellikle 10 kisiyken hamit tek basina en az 10 dakika topu besiktas sahasinda tuttu. Kirilma ani da buydu.Futbolu calim ve sut uzerinden degerlendirilmemeli.

    YanıtlaSil
  5. Ben herkezin yorumuna saygılıyım.. birisi saçmalamıssın demiş eyvallah öyle düşünebilir doğrular genelde saçma gelir çünkü... ama olayı alıpta neymiş hamit estetik çalım atamıyomuş bu yüzden rezilmiş bu arkadaşın bahsettiği şeylerin ben birinden bile bahsetmedin gol kaçar sorun değil ama maç boyu ve ligin ilk yarısını boş geçmiş bir adam 3 buçuk milyon euro alan adam dört beş topu ileri taşıdı diye iyi harika maç çıkardı deniliyorsa bu mantaliteye benim diyicek lafım yok...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir