6 Ocak 2013 Pazar

45-68. Dakikalar Arası, Alanyaspor 2-6 Galatasaray

Maçın Galatasaray adına iki tane kazananı var. Biri Elmander, diğeri ise Riera. Elmander'in toparladığını görmek benim adıma en çok sevindiğim durum oldu bu maç özelinde. Riera ise ilk yarının kayıp isimlerinden ama ikinci yarıda sol beke geçtiğinde yine o evrim almış haline dönüştü ve mini bir resital sundu bizlere.

Kaybedeni olarak ise Ufuk Ceylan'ı söyleyelim. Üzerine gelen ilk topu gol yeme konusunda ve kapattığı köşeden topu içeri alması konusunda bir ekol olma yolunda ilerliyor. Alanyaspor frikiğinde yediği gol evlere şenlik ve şu golleri Ufuk Ceylan değil de Eray İşçan yesin diyorum. En azından geleceğe dönük bir umut doğar.

Rakibin Alanyaspor olduğuna aldırmadan, ben bu maçtan keyif almak için tv karşısına oturdum. Keyifli ve gollü bir maç izlemek istedim ve beklediğimi aldım. Rakibin Alanyaspor olmasından kaynaklı bazı yorumlar yapılır elbette ama ben işin keyif unsurundayım.

İki perdeli bir oyun izledik. İlk yarıda Galatasaray'ı kimse tanımadı. Organizasyondan uzak, son derece dağınık, kanatları kan ağlayan bir hal vardı. Tek artısı, yenen gollerden sonra gelen erken beraberlik golleri. İlk yarıda kim iyiydi dersek, kimsenin ismini veremem.

İkinci yarıda ise Emre Çolak, Selçuk İnan ve Elmander değişiklikleriyle farklılaşan bir Galatasaray vardı. Sistem 4-3-3'e geldi, orta sahada takım biraz daha kalabalıklaştı ve futbol aklı arttığında takımın 45 ile 68. dakikalar arasında fark oluştu.

Daha fazla pas oyununa odaklandı takım, daha ince düşündü. Elmander hücumda fark yarattı, Riera beke geçti ve kendisini buldu, Yekta Kurtuluş biraz daha öne kaydı ve Emre Çolak'ın da hareketli oyunu bu kaliteli futbolu beraberinde getirdi. İkinci yarıda oynanan futboldan müthiş keyif aldım ve organizasyon anlamında da {bunun bir hazırlık maçı olmasına ve rakibin de Alanyaspor olduğuna takılmadan} sezonun en iyi görüntüsüydü.

3 yorum:

  1. Alanya maçı bir kez daha çok net olarak gösterdiki.Elmander siz olmaz.
    Elmander kesinlikle ilk onbir futbolcusudur. Elmander i Umut ve Burak tan farklı kılan nedir.Öncelikle ayağında top tutabiliyor.Takımın ileri çıkmasında topu saklamada Umut ve Burak tan bir adım önde. Topu beklemiyor sürekli hareket halinde.Rakibe presi Burak gibi iş olsun diye değil gerçekten top çalmak için yapıyor.Sürekli kaleyi düşünüyor.Oynuyor oynatıyor.Daha arzulu daha istekli.Bu iştahi yanındakileride ateşliyor.Geriye sadece daha güçlü olması kalıyorki.O da Elmander için en kolayı.G.Saray forvetinin 1. adamı Elmander olmalıdır.

    YanıtlaSil
  2. aynı fikirdeyim. riera fizik gücünü ve kondüsyonu artırdıkça kalitesini ortaya koymaya başladı. liverpool seviyesine ulaşıyor. elmander yine fizik olarak çok iyiydi. belli ki bir tane sol bek alırsak sezon sonuna kadar işi götürebiliriz bence. hamit ve melo'dan da beklenen katkı alınabilirse takım rayına oturacaktır.

    hücuma pahalı bir transfere sanki devre arasında gerek yok gibi görünüyor. çok büyük bonservsler verilerek alınacak bir oyuncu takım içi dengeleri sarsabilir. böyle bir transfer için sezon sonunu beklemek daha iyi mi olur diye düşünmeye başladım.

    iyi bir yabancı sol bek ve eğer olursa kaliteli yerli bir stoper transferi ile transfer söylentilerini sonlandırmak gerekiyor bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir