23 Ocak 2013 Çarşamba

Beşiktaş'ın Dentinho Transferi


Beşiktaş için önceliğin Almeida'ya bir alternatif yaratılması gerektiğini düşünüyordum. Mustafa Pektemek'in de yokluğunda Almeida tek ve bir numaralı alternatifi Batuhan Karadeniz. Almeida da hücumda tarz yaratan bir santrafor, onun yokluğunu daha başka profilde bir isimle kapatmaya çalışmak, Beşiktaş'ı çok daha farklı kılar. Bu yüzden de Almeida tarzında bir isimle anlaşmalarını bekliyordum ben.

Uzun bir süre Nene'nin peşindeydi Beşiktaş, Dentinho ile de Nene tarzında bir transfer yapmış oldular. Samet Aybaba, ısrarcıydı Nene konusunda. Kanat forvet tarzında bir ismi kadrosuna katmak çok istedi, çünkü Olcay Şahan ve Holosko'dan sağlanan maksimum verim var ama o bölgede de fazla alternatif yok ellerinde ve Dentinho gibi bir isimle o bölgede sağlanan kaliteyi daha üst noktaya taşıyabilirler.

Dentinho, tanıdığımız ve bildiğimiz bir futbolcu. Corinthians günlerinde çok büyük bir potansiyeldi, devlerin listesine girmeyi başarmıştı ve 7.5 milyon avro gibi bir rakama Shakhtar'a transfer olmuştu. Ama Shakhtar günleri beklediği düzeyde geçmedi. Shakhtar boş Brezilyalı almaz ama Elano da tutunamamıştı Shakhtar'da mesela. Ukrayna'ya uyum sağlaması da zor.

Fizik olarak güçlü olmak zorundasınız, Dentinho'nun da en büyük sorunu bu. Geçen 1.5 sezonda beklediğini alamadı Shakhtar ve Dentinho hep yedek kulübesinde kaldı. 24 yaşında ve hala büyük potansiyel. Bu yüzden de oynayabileceği, uyum sağlayabileceği bir takıma gitmesi Shakhtar açısından da önemliydi ve bu anlamda Beşiktaş onun için doğru adres.


Fenerbahçe de zamanında Dentinho'nun peşinden çok koştu ama o günlerle bugünü arasında da farklılıklar var. Şimdi yeniden kendisini bulmak, kanıtlamak zorunda. Samet Aybaba'nın sistemi onun için uygun. Fizik olarak toparlayabilirse katkı ve keyif verir. Kreatif bir futbolcudur, yerine göre çakma Ronaldinho dahi denir. Futbolu hoşuma gider ve bu yüzden de takip ettiğim bir futbolcu olmuştur.

Ama şu sorun olabilir, Dentinho için Beşiktaş golcüsünü buldu diyorlar, bu da beklentiyi gereksiz bir düzeye çeker. 22 maçta 4 golü var, Shakhtar formasıyla. Gole o kadar da yakın bir isim değildir, onu su gibi gol atan bir forvet olarak görmemek lazım. Daha çok golü yaratan adamdır.

Beşiktaş için hayırlı olsun, güzel transfer. İzlemesi keyifli olacak...

1 yorum:

  1. 22 maçta 4 gol her ne kadar kötü gözükse de şu anda ki beşiktaş'ın sistamde 2 maça 1 gol ortalamayı tutturabilir bence çok rahat. Olcay'ın bile 18 maçta 6 golü var. Her ne kadar beğendiğim bir oyuncu olsa da yine de şut veya bitiricilik konusnda süper denmez. Holosko'nun da bu sistemde formunu bulduğunu düşünürsek gol beklenir ondan da. Senin de söylediğin gibi Almeida'nın alternatifi yok. Ama bence onun için de 2 ay idare etsin sonra Pektemek onu yedekler düşüncesi olabilir. Sırtı dönük oynu çok iyi becerebiliyor pektemek. Milli takımda da öyle oynamıştı bizde de oynadı. Hatta Caner'e asisti var milli takımda o şekilde. Onun için almadıklarını düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir