30 Ocak 2013 Çarşamba

Biraz Baros, Biraz Sabri Sarıoğlu; Karışık Bir Yazı


Öncelikle Baros konusu. Bitmek bilmeyen bir çile haline dönüştü. Baros'un Mustafa Sarp muamelesi görmesini istemezdim ama bu ortamı yaratan kendisidir.

Elbette parasını almak, kontratını tamamlamak hakkı ama şöyle bir durum var. Galatasaray'ın Baros'a gösterdiği vefa çok büyük oldu ve onun da bizi çok sevdiğini düşünüyorum. Ali Sami Yen'in son maçında hatıra diye soyunma odasının kapısını söken ve evine götüren bir isim.

İlk sezonunda da yaptıkları hala unutulmaz, görmüş görebileceğimiz en iyi forvetlerden biriydi. Sonrasında yaşadığı sakatlık ve o sakatlıktan bir türlü kurtulamaması. Buna rağmen Galatasaray onu hep bekledi, ısrar etti, sözleşmesini uzattı ve daha iyi para kazanmasını sağladı.

Bir yerde tıkanıyor ama iş, güzellikle veda etmek lazım. Baros'a Palermo yıllık 1.1 milyon avro önerdi kabul etmedi, Katar ve Rus takımları istedi hayır dedi, Banik Ostrava onu geri döndürmek istedi yine hayır dedi. Para ise para, kariyer ise kariyer. Bu yönde bütün teklifleri aldı Baros.

Ama o kalmayı tercih ediyor, bir sezon boyunca futbol oynamamayı göze aldı. Yaşadığı uzun sakatlıklar, yaşı ve bir sezondur da futbol oynamaması göz önüne alınınca bundan sonra kariyeri nasıl şekillenir bilinmez.


Bir de Sabri Sarıoğlu mevzusu var. Bitmek bilmeyen espiri dalgası. Bunu başka takım taraftarları yapabilir, rakibin bir ismini belirler ve üzerine oynar. Buna eyvallah. Ama kendi takım taraftarlarının Sabri Sarıoğlu üzerinden hala bu çaba içerisinde olması asıl üzücü olan.

Kasımpaşa maçına bakıyorum, takımın tek iyisi. Beşiktaş maçına bakıyorum, mükemmel bir maç çıkarmış. Kamp döneminde de iyiydi, iyi çalıştı ve şu an iyi durumda. Ama bu futbolu konuşmak yerine, hala espiri yapmak için gösterilen çaba gerçekten çok ilginç. Bunu da Galatasaray taraftarları için söylüyorum.

İşin güzel olan tarafı şu, Sabri Sarıoğlu etkilenmiyor bundan. Futboluna bakıyor, bazı espirilere o da gülüyor ve işine bakıyor adam, futbolunu oynuyor. Bu takımın kaptanı kendisi, altyapısından yetişmiş, yıllardır da oynuyor, oynamaya devam edecek. Bunları düşünmek ve biraz futbol konuşmak lazım.

Aynı şey Emre Çolak için de geçerli olmaya başladık. Tamam, güldük eğlendik ama sıkmaya başlamadı mı?

14 yorum:

  1. Sabri'nin Beşiktaş maçındaki futboluna mükemmel demek iyi oynayan futbolculara ayıp oluyor. Ayağına geldiğinde topu sürmesi yasakmış gibi bir anda donan ve sürekli olarak topu ileri şişiren (İstop Sabri ismini taktık hatta arkadaşlarla) ve neredeyse on yıla yakın bir zamandır aynı pozisyonda oynayan fakat hala en azından gerekliliklerini öğrenemeyen, oynadığı her maçta o kadar ortasından ve şutundan verim alınamayan Sabri'nin gereksiz yere korunduğunu düşünüyorum. Herkes için hayırlısı Sabri'nin kafasının daha rahat olabileceği bir Anadolu takımına gitmesidir. Oynadığı ve oynayacağı futbol Galatasaray kalitesinde değildir ve olmayacaktır. Tek olumlu yanı kendisini sürekli olarak hazır tutmasıdır, onun dışında Sabri'nin sağladığı bir yarar ben göremedim, göreceğimi de sanmıyorum. Dalga geçmesem de dalga geçilmesini çok rahat anlayabiliyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
  2. @Berkay

    Arkadaşın yorumuna aynen katılıyorum. Ayrıca yeri gelmişken o sağbek bölgesinden yıllardır topu şişirmekten bıkmadı bu Zabri reis hayır amaç ne onuda anlamadım. İşin ilginç tarafı yanlış hatırlamıyorsam 2008 deki Volkan ile Edu nun çarpışıp Nonda nın boş kaleye gönderdiği şampiyonluğu getiren goldede topu şişiren yine oydu :)))

    YanıtlaSil
  3. Keşke Galatasaray'ın değerlerini anlayabilseydiniz, başka da birşey demem :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de zıplayayım: Sabri'nin kaptan olması nedir? Bunun da hikâyesini dinlemek isterim. Adam hem oynamıyor, hem kötü bir ilk 11 oyuncusu (iyi yedek), hem kaptanlıkla alakası yok. Ayrıca Baros'un başına gelenler Drgoba'nın gelmesiyle ikinci yarı ve devam eden süreçte Elmander'in de başına gelecek. Çok üzücü.

    YanıtlaSil
  5. Sabri iki macta da gayet iyiydi. Kasımpaşa macında Elmader'in ıskası ve Emre'nin kacirdigi top Sabri'nin iki asistini yedi. Besiktas macinda birinci golün oldugu atagi baslatan Elmander'e attigi uzun, isabetli pastı. Topu ileri oynadi diye dalga gecmeye gerek yok, takım 11 kisi ve normal duzendeyken bunlari cok yuksek isabet yuzdesiyle attı. Ters kademelerde iyiydi. Hamit ile paslaşıp topu takımda tuttu. Kısaca iyiydi adam yani. Cok meraklısı degiliz kendisinin; kötüyse kötüdür, ama bu maclarda iyiydi.
    Ayrica şunu da söyleyeyim, sezonun ilk yarısı boyunca karşısına bir adam görünce basıp geri veren, iki mucadelelerde eski halinin gölgesi gibi olan Eboue'den daha verimliydi. Yabancı kontenjanındaki kalabalık da dusunulurse Sabri'yi daha fazla gorebiliriz sahada. Tek endisem bu iki maclik iki oyunu 10-12 mac devam ettirip ettiremeyecegi.

    YanıtlaSil
  6. Abi eline sağlık, düşüncelerimin kopyası.

    YanıtlaSil
  7. Galatasaray değerlerini anlatabilir misin bize?
    Yeterince, hatta fazlasıyla değer verildiğini düşünüyorum zaten, Galatasaray değerim benim burada kaptanımla dalga geçmemek, geçirmemektir ki bunu yapıyorum zaten. Ama kötü olduğunu düşündüğüm bir futbolcunun sırf altyapıdan yetişti diye kadroda tutulmasını anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Burakçım bence ben Sabri konusunda seninle aynı fikirde değilim. Açıkçası 1461 maçında bile eliyle 2 yapıyor ortayı karşı taraftan taca yolluyor. Neden işin içine ironi girmesin o halde.

    Bu arada sabah idmanında Sabri'nin pasınma hareketlenen Sneijder'den hala haber alınamamış. Gören varsa insanlık namına Florya'ya haber etsin :P

    YanıtlaSil
  9. Abi sen kendi futbolcuna sahip çıkmıyorsan, herkes dilediğini yapar, son yorumum bu.

    YanıtlaSil
  10. futbolcular topları karşı tarafları gayet normaldir. gözüne batıyor olamaz mı adı çıktığı için? aynı maç fernandes'de taca yolladı. biraz abartıyorsunuz...

    YanıtlaSil
  11. Sabri 2 maçta da gayet iyiydi. Beşiktaş maçında topu dikmeye başlamasının nedeni de takımın eksik kalması..Hamit gibi topu alıp gidemediği için de uzun vurmaya başladı ki gayet mantıklıydı.
    Ayrıca Sabrinin geçen sene sakatlıktan dönüp oynamaya başladığı Samsun maçından beri gözle görülür bir orta isabeti var. Belli ki çalışmış ve çalışıyor. Daha önceden attığı 10 ortanın 1'i isabetliyken şimdi bu sayı 4-5 civarında. Ayrıca Eboue'den (özellikle bu seneki) daha fazla deniyor. Fatih Terim'in zorunda kalmadan sağ bek rotasyonuna gitmemiş olmasını hala anlayamıyorum zaten

    YanıtlaSil
  12. geçen seneki samsunspor felaketini düşününce sabri reyiz'in şu anki performansı gayet yeterli bence. kimse ondan çıkıp tek başına maç alsın beklentisine girmiyor. takımla uyum içinde olsun basit hatadan gol yedirmesin, taraftar dalga geçsede hep sevecektir 55'i :)

    YanıtlaSil
  13. Katiliyorum sana. Sabri ile dalga gecenlerin de Sabri'nin yarisi kadar akli yok ya o komik iste. Adi cikmis dokuza inmez sekize, aptal GS taraftarinin samaroglani oldu. Takimini bu kadar sahiplenen bir adam daha gostersinler, amigoluk bile yapti adam.

    YanıtlaSil
  14. Erhan Karkucak05 Şubat, 2013 02:17

    Sabri ile dalga geçme mevzusu hakikaten baydı artık. Üstelik yazıda da geçtiği gibi kendi taraftarımız da bunu çok yapıyor. Beşiktaş maçında o kadar güzel bir maç çıkardı ki, maç eksiği olan bir futbolcu için çok samimi ve net bir şekilde söylüyorum, çok çok iyiydi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir