2 Ocak 2013 Çarşamba

Cris'le Yollar Ayrıldı, Transfer Başlasın!

Galatasaray'da transfer bugün itibariyle resmen başlamıştır. Gelecek yeni isimlerden öte, Cris'in ayrılığı bende müthiş bir ferahlama yaptı diyebilirim.

Cris neden transfer edildi diyemeyiz tabii. Ujfalusi'nin sakatlığı takımda domino etkisi yarattı ve biz o boşluğu bir türlü dolduramadık. Süre çok kısaydı, ufukta Şampiyonlar Ligi var derken yapılabilecek çok şey yoktu ve bu yüzden de Cris hamlesi o şartlarda kötü değildi.

Ama tutmadı, Ujfalusi'nin boşluğunu doldurmasını geçtim, kendi farkını da ortaya koyamadı Cris. Israrla şans buldu, Fatih Terim onun üzerine çok düştü {25 maç oynarsa sözleşmesi bir sezon daha uzar handikapını da göze alarak}, hatta Gökhan Zan'ı yabana attı ve ısrarla Cris dedi {bu da Fatih Terim'in yanlışıydı} ve bu ısrar Galatasaray'ın takım savunmasını çok gerilere götürdü.

Orduspor deplasmanının ardından Cris'e şans verelim diyen de bendim ama sonrası da aynıydı, hiç değişmedi. Cris'in tek iyi maçı, Cluj deplasmanı sanırım. Onun dışında oynadığı iyi bir maç yok ve hızlı hücumculara sahip her takım karşısında da Cris denize döküldü. Yaş 35 ve iş bitmiş dedirtti. Bu kadar ağır bir görüntüyle Avrupa'da tutunması imkansız, hele ki Şampiyonlar Ligi seviyesinde.

Bu yüzden o da ülkesine dönecektir ve biraz da ülkesinde oynadıktan sonra futbolu bırakır. Ona kalan Lyon anıları olur ama Galatasaray tarihine de çok büyük bir hayal kırıklığı olarak girmiş bulunmakta.

Galatasaray için transferin ilk adımı bu oldu. Cris sonrasında bir stoper transferi yapılması kesinleşti ve 10 numara, sol bek derken, stoper konusunda da bir cephe açıyoruz. 10 numara ve sol bek yabancı olur ama stoper hamlesi bence mutlaka yerli olacak. Ülkemizin mali şartları da göz önünde bulundurulduğunda {Serdar Aziz için istenen 5-6 milyon avro bonservis gibi} gurbetçiler daha ön planda.

Ömer Toprak şu aşamada en uygun aday olarak yerini aldı ve bakalım stoper hamlesi ne yönde olacak? Gökhan Zan'ın da olası ayrılığından söz ediliyor bu arada, bu yüzden de iyi bir stoper alternatifi yaratmak gerekiyor. Ujfalusi'nin dönüşü de gerçekleşecek, iyi bir yerli stoper hamlesiyle de sıkıntı yaşanmaz diyorum.

1 yorum:

  1. Stoper aslında 3. sırada bence. Beğenmesek de Danny yavaş yavaş alışıyor o bölgeye. Sanki ouynadıkça daha da iyi olacak bir görüntü verdi. Eğer stoper için yerli iyi bir alternatif yaratacaksak alalım yoksa almış olmak için almayalım. Serdar aziz 3 milyon€'dan fazla etmemesi gereken bir oyuncu. 7 milyon gibi rakamlar saçma sapan. Bence alınabilecek en iyi oyuncular Serdar Taşçı ve Ömer Toprak. Eğer bu paraları bir stopere vereceksek ömer veya serdar'a verelim gitsin. Zaten yabancı kontenjanını bir şekilde azaltmamız şart oldu. eğer Ujfa da şubatta dönecekse bence yapılmasa da olur. yarım sezon semih - danny oynar, gökhan ve ujfa da rotasyon girerler.

    esas acil sıkıntı sol bek. Riera'yı sol önde kullanmak için sol beke transfer kesin lazım. Amrabat ve emre çolak'in futbol aklı olmayışının cezasını çok çekiyoruz. Riera fizik olarak kendini şu an iyi seviyeye getirdi. Ama ondaki en büyük farklılık inanılmaz futbol zekası. Oyunu bilerek oynaması, oyunu soldan kurma kabiliyeti. Bunu kullanmamız gerek.

    bu transfer döneminde sadece bir sol bek bile alsak bana yeter. 10 numara veya forvet bence devre arasında yapılacak iş değil. O tarz adamların arada gelip uyum sağlaması zor olur. Üstelik takım içi dengeleri de bozması muhtemel.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir