22 Ocak 2013 Salı

D, E Planları Yapmak Zorunda Kalıyoruz


Domercant ve Göksenin Köksal'ın sezonu kapatmaları zaten tüm taşları yerinden oynatmıştı. Oysa sezona büyük umutlarla girdik {o umutları hala taşıyoruz}. Ama sürekli değişen planlar içerisindeyiz, her an herşey olabiliyor ve Galatasaray a, b, c gibi planları geçti, d, e gibi planları yapmak zorunda kalıyor.

Hawkins hadisesini ekleyelim son olarak. Bu takımın kaptanı, bir numaralı ismi. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ın şampiyonluğunda en büyük rolü üstlenen ve ülkedeki herkesin çok sevdiği bir isim. Uyuşturucu madde kullandığı söyleniyor. İtiraz edilecekmiş, b numunesine de bakılacak ve 10-15 günlük bir süreç var önünde.

Benim duyduğum, ailesel bir sorun yaşadığı. Karısı terketmiş, çocuklarını göstermemekle tehdit etmiş derken Hawkins son zamanlarda bu tip sorunlarla uğraşıyormuş. Umarım Ergin Ataman'a dediği gibi bu maddeyi kullanmamıştır, bu sorun aşılır.

Ama kullanmışsa eğer yapacak birşey yok, ahlaki ve etik değerler ön plana çıkar ve Hawkins'le yollar ayrılır. Böyle bir ismin de neden bu hataya ikinci kez düştüğünü anlamam.

Hepsinden ötesi, onun yokluğu bizleri şimdiden yeni planlara itti. Ergin Ataman, bu hadise olmasaydı da bir üç numara alınacağını söylüyor ama Hawkins'in yokluğu ihtimali bu profili değiştirebilir. Beş gün içerisinde yeni bir üç numara transferi geleceği söyleniyor. Kim olduğunu hep birlikte göreceğiz.

Hawkins şokunun ardından da Ulm maçını oynamak kolay değil. Buna rağmen farklı bir skor elde etti Galatasaray ve önemli de bir avantaj elde etti. Skor avantajı önemliydi, Almanya deplasmanı öncesinde.

Arroyo'nun yarattığı domino etkisi devam ediyor. Beklenilenden çok daha çabuk ısındı takıma Arroyo, uyum sorunu zaten beklenmiyordu ama uzun zamandır maç yapmamış olması sıkıntıydı, bu sorunu da erken aştı. Özellikle Jamont Gordon'un yükselişinde Arroyo'nun payı büyük.

İki numaraya geçince Jamont Gordon daha serbest oynamaya başladı, üzerindeki oyunu kurma sorumluluğu kalktı ve kendi tarzıyla fark yaratan bir isim haline geldi. Arroyo da dümeni eline aldı, özellikle Hawkins'in olmadığı bu maçta Galatasaray'ı o yönlendirdi. Furkan Aldemir'in attığı 10 sayıya bakıyoruz, hemen hemen hepsinde Arroyo'nun asisti var.

Kalın bir pivot ihtiyacı da var aslında, John Bryant özellikle ikinci periyotta çok canını yaktı Galatasaray'ın. O kalınlıkta bir uzun olmadığından, eşleşme sorunu da doğdu ama ikinci yarıda bu sorun çözüldü, onun üzerinde yaratılan baskıyla. Yüksek üçlük yüzdesiyle de maça iyi başladık, ilk yarıda bu sayede önde kaldık ve ikinci yarıda rakip bu sefer yanımıza yaklaşamadı ve oyunu koparmayı başardık.

Güzel bir galibiyet, ilk üç maç sonunda avantajlı bir konumdayız. Hawkins meselesi de bir an önce çözülüp, yeni üç numara takviyesiyle birlikte umarım bundan sonra önümüzü rahat bir şekilde görebiliriz. Sürekli plan yapmaktan en çok Ergin Ataman sıkıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir